Dr. Holló Lajos szobra Kiskunfélegyháza bemutatkozása
Dr. Holló Lajos kiskunfélegyházi születésű ügyvéd, újságíró és politikus volt. Mellszobra emléket állít az országgyűlési képviselőnek, aki 31 évig töltötte be ezt a titulust, így élete lényegében összekapcsolódott a város történelmével.
Egy városban mindig akadhatnak világhírességek (Jézus, Mária), országra szóló nagy nevek (Petőfi vagy Szent István), és persze helyi neves emberek is, akiket talán illene ilyenkor megismernünk, ha már vendégségben járunk. Itt van rögtön dr. Holló Lajos ügyvéd, a város egykori országgyűlési képviselője volt 31 éven át.
Vándorszobor ő is, sokáig húzódott, halasztódott a felállítása, pénz nem volt rá, aztán valahol mégis, aztán költözött, ide, a szülőházával szemben. Akkor most ezt is megtanultuk, félek, el fogom felejteni egy idő múlva.