Fájdalmas Krisztus szobor Kiskunfélegyháza bemutatkozása
A Fájdalmas Krisztus-szobor barokk alkotás, szép vonalú, festett homokkő, az 1770-es években készítették és állították ki. Krisztus egy sziklán ül, egyik kezével arcát támasztja meg.
Úgy tudjuk, Kiskunfélegyháza legrégebbi szobra. . . még az 1700-as években készült. Barokknak elég barokk, ha ránézünk, meg fájdalmas is. És úgy szocializálódtunk, hogy valami minél régebbi, annál értékesebb. Tulajdonképen nem tudom, miért csinálták egykor, minden kis falu erején felül törekedett mindig arra, hogy ugyanarról a személyről sok-sok szobrot készítsenek, vérünkké vált, ez itt a szokás, ha szeretjük, ha nem, na.