Kiskunhalas autentikus olasz étterme a város külső részén, a Semmelweis kórházzal szemben, a Csipke Hotel mellett nyitott meg 2018-ban. Miként az étlap is írja, a névválasztás a fare la scarpetta olasz kifejezésre utal, ami a kenyérrel tunkolásnak felel meg leginkább, annyi különbséggel, hogy ezesetben a pasta-t borító ragu a tunkolás alapja.
A beltér barátságos, a vendégtérben helyezkedik el az eredeti nápolyi pizzakemence, rajta az étterem neve apró csempekockákból kirakva, valamint hőmérő, mely 400 fokot mutatott ottjártamkor. A belső udvarban kialakított terasz is igényes, az asztalon só- és borsdaráló. Előételnek tintahalat kértünk zöldségchips-szel. Jól elképzelt fogás, kár, hogy a chips java túlsült, a tintahal is lehetett volna szaftosabb. A Pizza Napoli-val meg voltunk elégedve, hozta azt, amit elvártunk tőle, a tészta nem volt tipikus nápolyi, a trattoria-stílus irányába ment kicsit, de finom volt. A parmezánszószos vargányás ravioli helyben készült, a töltelék, amiben ricotta is volt, lehetett volna karakteresebb. Tunkolásra csábító remek mártást adtak hozzá, a fogást ehető szárított virágszirmokkal szórták meg, melyek közül a levendula volt a legaromásabb. A Calvados-mártással felszolgált almás palacsinta ízletes volt, nem átütő. Alulra került a palacsinta, rá párolt alma a szósszal, a fogást ribizlivel szórták meg, Scarpetta keserű-csokifelirattal és tejszínhabbal tálalták. Az összélmény 4,5 pont volt, ezt felfele kerekítettem.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Itt fényképeztem:
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.