Azért csak megkerestem, miután elkötelezett kunbaba-fan vagyok, ki kellett érte menni a Csetényi parkba, de az nem olyan nagy baj, mert a Csetényi park elég szép hely. Ott, ha bemész a bejárattól a hosszú, egyenes úton, pont nekimész a Kun Madonnának. Itt hevert valami nagy kőtömb a város szélén, Pest mellől szállították oda, hogy valami felszabadulási emlékmű legyen.
Aztán a rendszerváltás után csak funkció nélkül búslakodott a világ végén, hogy minek kellett neki idejönni, ha nem kell. Aztán egy művésztanár belelátta a Kun Madonnát, és valami iskola udvarán el is készült, Pont a kunok első nagy világtalálkozójára. Kicsit olyan kun is, meg nem is, Kicsit talán keresztény is, valami Máriát láthatsz bele a kisdeddel, de, hogy mi közük volt a kunokhoz, vagy kunoknak a jeles zsidó családhoz, az számomra rejtély. Van ebben a felfogásban, ahogy a szobor mutatja, valami hagyományos is, meg modern is, ügyesen ötvözi a kettőt.