A Demeter Csokoládé 2024-ben egy igazi világkülönlegességgel lepte meg a vásárlókat. A TikTokot már egy ideje elárasztotta Dubai csokoládé, a Z generációban mindenki ilyet akar enni, és persze a szülőkkel vetetni, de eddig csak külföldi forrásból volt erre lehetőség, ráadásul nagyon drágán lehet csak beszerezni ezt a csoda-csokit.
A csokoládé különlegessége, hogy kunafa tészta van benne, amitől ropogós lesz. A kiskunlacházai Demeter-csapat azonban kikísérletezte a saját receptjét, beszerezték ehhez a legjobb külföldi alapanyagokat, s náluk is elérhető a pisztáciás Dubai csoki (4700 Ft), a málnás Dubai csoki (4700 Ft), és vannak további "találmányok" popcorn töltelékkel, illetve pisztáciás-málnás fehércsokival (2200 Ft). Az árak így is brutálisnak tűnnek, ehhez képest az Édes Napok Fesztiválon kígyózó sorok várakoztak, hogy ők is hozzájuthassanak 1-2 (maximum 2 táblát vehetett egy vásárló) táblához. Mi sem tudtunk ellenállni, nagy volt a öröm a gyerekeimnél, mindenki boldogan és élvezettel falta a finomságot. Egy tábla egyébként majdnem negyed kiló (240 dkg), nagyon tömény, számomra 1-2 kocka már telítettséget okozott. A kiszolgálás nagyon kedves, türelmes, segítőkész volt. Amíg a készlet tartott, minden vevő ajándékba kapott a Demeter szaloncukorból is 1-1darabot. A Halloween közeledtére "rémséges" bonbonokkal készültek: tökfej, szellem, koponya, csontváz, véres szem, sírkő. . . volt itt minden (700 Ft/ bonbon darabja). Kaphatóak voltak persze a régebbi, már ismert és kóstolt táblás Demeter csokoládék és a papírdobozos bonbon is.
A kiskunlacházai Demeter Chocolate csokoládéművek finomságai egyre több helyütt feltűnnek prémium kategóriás termékeket árusító delikáteszekben, csokiboltokban, ahogy járok városszerte. Az idei Édes Fesztiválon is külön standdal voltak jelen, persze meglátogattuk őket, és szemezgettünk a legújabb finomságok közül.
A csokibonbonokat 350 Ft-os egységáron kínálták, én ezeket kóstoltam: szatmári szilvapálinka ganache, 41%-os tejcsokoládéval, ez 2017-ben díjat nyert egy nemzetközi versenyen; levendula + fehércsokoládé, tojáslikőrös fehércsoki; lime, sajttorta és étcsokoládé. Mindegyik kitűnő volt, de talán a szilvás ízlett a legjobban. A bonbonok szép színesek, némelyiknek különleges a formája is. Gyümölcsös táblás csokoládékat (1290 Ft), Ruby csokoládét (piros színű), csoki nyalókát (890 Ft), forró csokoládét is lehetett válogatni. Kedves kiszolgálás, minden nagyon finom volt, visszatérünk!