1999. március 14-én avatták fel Kiskunmajsán az ország első és mindmáig egyetlen '56-os múzeumát. Alapítója Pongrátz Gergely, a Corvin köz legendás főparancsnoka, aki saját erőből állított emléket 1956 hőseinek. Pongrátz Gergely, az '56-os Forradalom és Szabadságharc leverése után 1956. november 28-án hagyta el Magyarországot és 1990.
március 12-én tért vissza. 1989. decemberében vették le a tiltott névjegyzékről, és ezután tudott csak visszajönni Magyarországra. Nyitva tartás:Nyári időszakban: P 15-19, Szo 13-17, V 9-13 A nyitva tartástól eltérő időpontban a 10 főnél magasabb létszámú csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk. Bejelentkezni munkaidőben a 77/ 581-409-es telefonszámon lehet. Téli nyitva tartás: Előzetes bejelentkezés alapján várjuk látogatóinkat. KiállításokAz 56-os forradalom és szabadságharc
Egész héten figyeltem, számoltam, hogy jókor menjek, nehogy eltévesszem az időpontot, szóval igen, szombat reggel 9-től van nyitva, akkor úgy megyek. . . előtte vagy fél órát eltöltöttem környező erdőkben, tanyákon, hogy ne érkezzek túl korán, 9 után legyen az. Na, és akkor megérkeztem, és semmi. Zárva. Várakozás, semmi.
Telefonszám van, hívom is. Ember felveszi, hát, nem úgy van az, nincsenek mindig nyitva, jöjjek máskor. De ha egyszer nem szoktam naponta erre járni, nem itt lakom a közelben. Sajnálja. Én is. 5 perc múlva megdobbanthatott a szíve, mert visszahívott, hogy várjak, tud valakit, aki segíthet. Aztán visszahív megint, hogy áá, az se ér rá. Hát maradt a terep, a nyílt tér, ami ebből látható, az az enyém. Pongrátz Gergely meg az 56-os hősök a szívem hősei, tehát csak nagy tisztelettel, A tankon és ágyúkon kívül van az út túloldalán egy emlékkápolna, ide tartozik az is, ezek is be akarják maszatolni a vallással a forradalmat, nagy divatja van most ennek. Egyébként Pongrátz Gergely Kiskunmajsán halt meg, innen hát a kötődés. A kápolnán lőtt sebek, a történelmen is.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.