A királyréti erdei kisvasút kismarosi végállomásánál található kisbüfé, amolyan "utasellátó". Fagyit, üdítőt, sört, kávét árusítanak. A helyszínválasztás praktikus, mivel ide általában úgy érkezik az ember, hogy némi ráhagyással a kisvasút indulása előtt, biztosan maradjon idő jegyet venni, felszállni.
Aztán a fennmaradó kis időt itt még el lehet tölteni, gyorsan venni valami innivalót, vagy egy fagyit. A kisvasútról visszatérve és leszállás után szintén kézenfekvő megoldás. Persze itt van a kisvasút 2 oldalán 1-1 "komolyabb" hely, a Patak Vendéglő és a Csi-Bi Falatozó, de sokan nem terveznek hosszabb beülős étkezést a kirándulás során. Az árak középkategóriásak. A belső részben igazi vidéki kocsmahangulat uralkodott ottjártunkkor, helyi idősebb férfi korosztály kisfröccsökkel. Egykedvű kiszolgálás. Átlagos fagyi (nem albán).
2623Kismaros, Szokolyai út 7. (Királyréti kisvasút végállomása)