Érdekes 2023. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 17.
A Vigadó Kisújszállás régi-új kulturális központja. A 110 éve, 1911-ben épült szecessziós palota Csipkerózsika-álmából 2015-ben ébredt fel: meseszépen felújítva, új funkciókkal bővítve. írják róla. Meg azt is, hogy ez a ház a HAGYOMÁNY ÉS A HALADÁS különleges, jól eltalált ötvözete. Ők tudják, ők élnek ott, ők használják az épületet és szolgáltatásait. Mi tegnap a Kivilágos Kivirradtig Fesztiválon, Kisújszállás legnagyobb gasztronómiai, illetve családi rendezvényén jártunk ott, és ebből az alkalomból néztük meg belülről a Vigadót is. Egy éppenséggel kihalt épületben bolyongtunk, hiszen mindenki kinn volt a fesztiválon az utcákon, a rendezvényeken. Voltak ugyan kis kiállítások is a házban, de ezeket meglehetősen gyengécskének láttuk a szomorkás retró környezetben. Amitől viszont irigykedő álmélkodás kapott el bennünket, az a szépséges moziterem! Egy igazi, hagyományos vidéki MOZI! Ahol még vannak vetítések, amit a bordó bársony székeken ülve lehet élvezni! Ilyet szinte gyerekkorunk óta nem láttunk, de mindenképpen évtizedes nosztalgiák ébredtek bennünk. Aki tehát erre jár, és teheti, maradjon itt egy mozizásra!