A süttői mészkőből készült pávás díszkút a Kossuth Lajos Általános Iskola előtt található téren kapott helyet. Akotója Czobor Sándor, 2003. április 30-án állították fel a díszkutat.
Ezt például tudatosan kerestem, gondoltam, elmegyek Kisújszállásra, nézzük, mi van ott látnivaló, hát egy ilyen pávás dolog is van, szóval ez most nem Kecskemét, hanem kunság, kun pávával, főtér közelében kell parkolni, aztán nézzük. . .
de megmondom őszintén, semmi különös, hát ezért külön nem kell egy lépést sem tenni, vagy egy páva szobor vagy díszkút, egy iskola előtt áll, éppen sokan várták a gyerekeket, nem volt könnyű ott sündörögni, várni és lefényképezni a köznek, hogy legyen. De ismétlem, semmi olyan izgalmas nincs rajta, amiért el kellene jönni idáig.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 5 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.