Na jó, akkor tekintsük meg az Erdőháti Múzeumot, keresem illetékes nénit. Hát azt nem lehet, mert az is fel van állványozva, tatarozzák. Egész Kölcsét tatarozzák? ? Nem, például az evangélikus templomot azt nem! Nosza, ide nekem az evangélikus templomot! - kiáltottam, mivel nagyon ökumenikus srác vagyok a mecsettől a zsinagógáig. És így kerültem ide. Attila nagyon jó arc, már 50 méterről letegez, ő terjeszti ki lelkészi szárnyait a vidék felett. Tudtad, hogy ez az ország legkeletibb evangélikus temploma? Nem tudtad, hát ,most mondom. A képeket megnézheted, nagyon szép belül, és le lehet sétálni a templomkertben a végéig, ott tekereg az Öreg -Túr és azt a kanyarulatát nevezik "Pap Túrjának", ahol a vége van. De nem túrja a pap, ahogy poénkodtunk az elnevezésen, hanem itt hozta létre a jó pásztor a Pap Túrja Látogatóközpontot, ami tulajdonképpen gyerektábor, nyári szállás, bicajos túrás megállóhely, szóval siokféle hasznos célt szolgál. Ide került a templom mellől a helyi országzászló is, így legalább a nagy bozóttól nem látja senki a talapzatát, hogy milyen míves faragás van azon. de te látod, mert a képen megmutatom. Szóval, remek kis hely ez, barátsággal, szeretettel, ajánlanám is, hogy menjetek el ide, de már annyi helyet ajánlottam ahová nem mentetek el, hogy kezdem elveszíteni a reményt, szóval ti nem, de én nagyon jól éreztem itt magam.