Érdekes
2024. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. november 12.Ajánlom a helyet másoknak is!
Jó, őszinte leszek, elmondom azt is, hogy kerültem ide. Szerettem volna megtekinteni a kölcsei híres-neves református templomot, de azt a választ kaptam bele a telefonba, hogy kívül-belül fel van állványozva, éppen műtik, építik, tatarozzák, lépni sem lehetne benne. És ezt miért nem jelzik a neten? Hát azért, mert már régen készen kellett volna lennie. Na jó, akkor tekintsük meg az Erdőháti Múzeumot, keresem illetékes nénit. Hát azt nem lehet, mert az is fel van állványozva, tatarozzák. Egész Kölcsét tatarozzák?? Nem, például az evangélikus templomot azt nem! Nosza, ide nekem az evangélikus templomot! - kiáltottam, mivel nagyon ökumenikus srác vagyok a mecsettől a zsinagógáig. És így kerültem ide. Attila nagyon jó arc, már 50 méterről letegez, ő terjeszti ki lelkészi szárnyait a vidék felett. Tudtad, hogy ez az ország legkeletibb evangélikus temploma? Nem tudtad, hát ,most mondom. A képeket megnézheted, nagyon szép belül, és le lehet sétálni a templomkertben a végéig, ott tekereg az Öreg -Túr és azt a kanyarulatát nevezik "Pap Túrjának", ahol a vége van. De nem túrja a pap, ahogy poénkodtunk az elnevezésen, hanem itt hozta létre a jó pásztor a Pap Túrja Látogatóközpontot, ami tulajdonképpen gyerektábor, nyári szállás, bicajos túrás megállóhely, szóval siokféle hasznos célt szolgál. Ide került a templom mellől a helyi országzászló is, így legalább a nagy bozóttól nem látja senki a talapzatát, hogy milyen míves faragás van azon. de te látod, mert a képen megmutatom. Szóval, remek kis hely ez, barátsággal, szeretettel, ajánlanám is, hogy menjetek el ide, de már annyi helyet ajánlottam ahová nem mentetek el, hogy kezdem elveszíteni a reményt, szóval ti nem, de én nagyon jól éreztem itt magam.
Fényképek (19)
Még több kép (9 db)