Közvetlenül a Komáromot Komarnoval összekötő Erzsébet-híd lábánál található ez az étterem, amelynek tetőterében panzió is működik. Mi az étterem mögötti Tesco parkoló felől közelítettük meg a bejáratot, ahol ingyenesen és közelben tudtunk parkolni. Belépve egyből egy fura kettőségbe ütköztünk.
Az étterem eredetileg egy hagyományos magyaros vendéglő volt, részben ezt idézi a mai napig a 70-es-80-as évek tipikus vendéglő berendezése, ugyanakkor a magyar étlap mellett koreai étlapuk is van. Emellett a dekorációkban is visszaköszönnek az ázsiai jegyek, szimbólumok, pl. az integető macska a bárpulton, a színes művirágok, élő aranyhalak az akváriumban. Komárom gazdasági életének legmeghatározóbb vállalata a koreai Hankook vállalat, akik az ipari parkban működtetik hazai üzemüket. A cég betelepülését a koreai éttermek megjelenése követte. Pincérünk elmesélte, hogy az elmúlt években összesen 10 koreai étterem nyitott meg a városban, de mára csak 3 maradt, a Vasmacskának is koreai a tulajdonosa. Az üzemben 3 műszakban, folyamatos üzemben dolgozó munkások részére minden nap főznek koreai menüt. Koreai szakácsuk van. A közeljövőben tervezik egy sushi bár megnyitását, ilyen még nincs a városban. Mi végül is a hagyományos magyar étlapról választottunk, amelyet összességében átlagosnak mondanék. Tárkonyos ragulevest (800 Ft) - a csésze karimáig volt rakva, a lé kicsit el volt sózva, tetszettek a ress zöldségek, Csirkemell csíkokat (1500 Ft), rántott harcsafilét (1900 Ft), rántott sertésszeletet (1500 Ft) kértek a gyerekek, a húsos főételek árazását kifejezetten olcsónak találtuk. A köret hasábburgonya és fűszeres steak burgonya mirelitnek tűnt (500 Ft/ adag). Káposztasalátát (450 Ft), külön tartárt kértünk még mellé (200 Ft/ adag). 10% kötelező szervizdíj mellett is baráti maradt az árazás. Kicsivel 10ezer Ft felett tudtunk bőségesen megebédelni, a maradékot elcsomagolták kérésünkre (150 Ft dobozáron). Az adagok nem voltak olyan óriásiak, mint előző nap a törököknél, de azért ezt sem tudtuk elfogyasztani helyben. Még egy szó a retróhoz: 1 dl szóda 30 Ft-ba (! ! ! ) került. Távozáskor a hátsó kijáratnál össze is futottunk a koreai tulajdonos családdal, kihozták a kisgyereküket levegőzni.
Egy vasárnap délután értünk az étteremhez,kb. 3 óra körül. 4 felnőtt és egy 3 éves gyerek. Az étterem nem volt zsúfolásig megtelve de azért sokan voltak. A pincét hamar jött, felvette a rendelésünket és közölte, hogy kicsit várnunk kell. Ez a kicsi több mint 1 órát tartott. Körülöttünk már mindenki elfogyasztotta az ebédjét,mire mi is megkaptuk.
Az ételek finomak voltak, az adagok normál méretűek és az árak is elfogadhatóak. Annyi javaslatom lenne: egy forgalmas határon álló étterem miért nem készül fel úgy(főleg a nyár szezonban , hogy a vendégeknek ne kelljen órákat várnia . Nálunk már nem csak a kisgyermek de a felnőttek is igen türelmetlenek voltak.
Ez az a hely amit valamiért ajánlok, másrészt pedig nem annyira! 2-szer voltam talán elsőnél ballagás utáni dínom-dánom volt, szóval ott igazából minden rendben volt számomra, persze ez a megrendelőtől is függött gondolom! Másodszor a párommal ketten voltunk, na itt már voltak gondok!
Először is ha előre is van és nagy adagban elkészítve a leves akkor se legyen sose legyen hideg vagy langyos, nem szeretem de szerintem nem vagyok egyedül vele. Itt így kezdtünk sajnos, a főétellel alapból nem lett volna gond ha jól ellett volna készítve de nekem rágós és olyan semmilyen volt a pulyka husim. . :( Árban nem rossz, viszonylag olcsó! Desszertre nem emlékszem nagyon, de azt hiszem palacsinta volt, azt meg nem nagyon lehet rosszat enni, bár azt is ettem már sokkal finomabbat is! Kiszolgálással nem volt gond! Szóval közép mezőny talán, de többet valószínű nem megyek oda!
Hétvégén a monostori erődöt látogattuk meg. Vonattal utaztunk így a közelben kerestünk egy hangulatos éttermet. Nagyon jó választás volt a Vasmacska. Udvarias, közvetlen, de nem tolakodó volt a pincér. Nagyon-nagyon finom volt a leves és a fő fogás is. A mennyiséggel is meg voltunk elégedve.
Párom a narancsos szarvas ragut választotta és azt mondta, hogy ötletet kapott, hogy otthon elkészítse. Én cserépben sült tarját választottam.