Úgy alakult, hogy itt talált minket az ebédidő. Mondjuk, hogy az ittjartam. hu alapján választottam ezt a helyet, de ez csak 50%-ban igaz, tulajdonképpen nem volt választék, és ez adta magát az úton, még úgy is, hogy azért a neten rákerestem, hogy ez valami jó.
A teraszon volt hely, elszórtan osztrák ebédközi vendégek voltak, mint általában mindenhol a határ környékén és zömükben itt is inkább nyugdíjasok. A fogadtatásunk nem volt kiemelkedően emlékezetes, de barátságtalan sem, mondjuk azt, hogy üzletszerű. A pincér N. G. , az asztal a 43-as. A tételek között Theodora víz, natúr gyümölcslé, rántott csirkemáj, citromos v. csirke szerepeltek. Elfogadható időn belül kaptunk is ezekből, a csirkemájhoz tálalt burgonyasalátától nem voltam annyira elragadtatva, inkább citromos volt, mint ecetes, de beletörődtem és bele is szoktam. Hát most ilyent eszem. Nem volt drága, amit ettünk. Különösebben élmény sem volt, senki részéről. Megebédeltünk, és a dolog el volt intézve. A parkolóból való kigördülés közben a kőből kifaragott Nixon kutyus nézett utánunk.
Gyakran betérünk a Terciába és a desszert mindig fix: túrógombóc eperöntettel. A leves és a frissensült aztán jöhet étlapról. Ezek most is forrón, frissen, ropogósan és gyorsan kerülnek elénk. Kedves és figyelmes a kiszolgálás és azt hiszem bennünk gyakran idelátogató törzsvendégekre leltek. Nagyon szimpatikus, hogy az étlapon közlik az esetleges allergén anyagokat.
Feleségemmel tértem be Sopronból hazafelé. Már többször szemeztem a hellyel, de valahogy eddig kimaradt az életemből, pedig több ismerős is elismerően nyilatkozott az étteremcsoportról. Természetesen tele volt az étterem terasza, ahogy azt máskor előtte elhaladva szoktuk látni. Az étlap kellemesen hosszú, még jól áttekinthető.
A kiszolgálás gyorsan ment, a felszolgálók hozták a kedves, de a munkát éjjel kettőkor felébresztve is hibátlanul, rutinból lenyomó feelinget. Mind a leves, mind a második fogás egyedi, és jó ízű volt, bár a főétel megjelenése, díszítése még egy kicsit csiszolásra szorulna. de a nagy átlagtól bőven jobb. Pici negatívum: hiába állt legalább egy felszolgáló folyamatosan az ajtóban, az érkezéskor mégsem segítették a vendéget asztalhoz, vagy asztalt találni, csak aki nagyon feltűnően nem talált magának helyet, vagy bizonytalan volt. Bár lehet, hogy nekem vannak ilyen elvárásaim. És még egy, ugyanezzel kapcsolatban. Talán az ajtóban állóknak nem fennhangon kellene megbeszélniük, hogy milyen gáz volt az egyik korábbi fizetővendég, aki a 35 ezer pár százas számlát 35. 500. - Ft-al egyenlítette ki, 150 ft borravalót adva. Ezt soha nem értettem, hogy miért kell. beszéljék meg egymás között, hallgatóság nélkül, nem a tele lévő teraszon, ahol vannak magyarul is értők, nemcsak osztrákok.
A fertőendrédi Tercia étteremben már több alkalommal jártunk, így volt elképzelésünk, hogy mire számíthatunk. A kópházi Terciában viszont sajnos nincs játéksarok, illetve kinti játszótér, ami a gyerekes családok számára nagyon előnyös lenne. Az étlap elég hosszú, főleg jól ismert magyar és nemzetközi ételeket találunk rajta, különösebb meglepetések nélkül.
A nyári melegre tekintettel hiányoltam a lazább fogásokat (zöldségek, saláták). Pozitívum, hogy literes limonádét is lehet kérni többféle ízben, nem telepakolva jéggel (1290 Ft). A főétel fogások nagyok, tartalmasak, a levesek, desszertek kisebb, vállalható mennyiségek. Az ételek elég gyorsan elkészültek. Májgombóc levest (550 Ft/csésze), Cézár salátát (2590 Ft), erdei gombás tésztát (1890 Ft), gyros tálat (2350 Ft) és túrógombócot (950 Ft) kóstoltunk eperöntettel. A leves lé egyen-sós-Vegeta ízű. A saláta majonéz mártása szintén gyári/bolti hatású. Kifejezetten sok volt a grill csirkecsík, nem spóroltak vele. A túrógombóc könnyű, kellemes. A gyros tál hatalmas, gazdagon összeállított, mirelit(nek tűnő) hasábburgonyával. Összességében mindenki jóllakott, de nem volt átütő élmény az ebéd. A személyzet egykedvű, és nem mindig figyelmes, de alapvetően rendben volt minden, a kiszolgálás és a számlázás korrekt volt. Kötelező szervizdíj nincs, bankkártyával lehet fizetni. A mosdó tisztasága nem makulátlan, kissé lelakott volt az étteremhez képest.
Ausztriába utazva gyakran szállunk meg egy éjszakára Sopronban. A külvárosi panziótól alig pár kilométernyire, jól megközelíthető helyen található a főút mentén az étterem. Parkolni könnyű, annak ellenére, hogy szinte telt házas az étterem. Érkezésünkkor a pincér mutatott egy asztalt, és szinte rögtön fel is vette az italrendelést.
Friss limonádét fogyasztottunk. A főétel kiválasztása-frissensült- után alig negyed órára már az asztalunkon illatozott az étel. A fogások háziasak és bőségesek voltak. Mindkét választott étel ízletesnek bizonyult. A pincér udvarias volt, de visszafogott, amit én inkább szeretek. Jót ettünk, meg voltunk elégedve. Az áraknál ugyan kicsit jobban fog a ceruza, de a minőség megérte. Visszatérünk, másnak is ajánlom.
Na, végre! Íme egy igazi VENDÉGLÁTÓ étterem, ahol az ételek nem okoznak csalódást, ahol a személyzet az előírt protokoll szerint tevékenykedik. Itt köszöntik a betérőt! Nem akarnak csicsás, főúri majomkodást, zavarni a vendéget, nincs pökhendiség, de annál inkább tapasztalható előzékenység, segítőkészség, VENDÉGLÁTÁS!
Ilyen éttermeket szeretnék látni mindenhol az országban, akár Tatán, akár Kőszegen, Esztergomban, Debrecenben, a Balatonnál, bárhol! . . . Mert ezek a VENDÉGLÁTÓK többet tesznek az ország jó híréért, mint millió reklám-kampány. Gratulálok TERCIA Kópháza! EZ szuper volt! Ajánlom mindenkinek!
Visszatérő vendégek vagyunk itt. Teljesen mindegy milyen alkalomból jövünk,a hely,és a minőség tökéletes. Az ételek jók,bőségesek,a tálalás fantáziadús,a személyzet figyelmes. . A választék minden igényt kielégít. Az ember mindig úgy távozik,hogy megérte itt enni. Sok kedvencünk van,de kiemelném a fokhagyma-krém levest cipóban.
Tökéletes első fogás,egy "kis hibával": Laktató,nehéz mellé második fogást legyűrni! Jópofa a serpenyőben tálalt Brassói,a 2 személyes tál szinte elfogyaszthatatlan mennyiség. Érdemes benézni,aki arra jár.
2016. február 6-a Balázs fiunk Lakodalma. Valami eszméletlen jó buli, jó helyen jó társasággal jó zenésszel. Egyszóval az est fénypontja, hozzátett a fiatalok és jó magam , mint örömanya boldogságához. A régi barátok fergeteges hangulatot, a zenész igazi talpalávalót, no meg az étterem színvonalas ellátásával minden vendég hajnalig ropta a táncot, és közben a finom falatok kóstolgatása sem hiányzott.
Remélem a fiatal párnak is egy életre szóló emlék marad, mert mi szülők nagyon boldogok voltunk, vagyunk, hogy mindenki jól érezte magát. Hamarosan vacsorázó est lesz amikor a DUMA SZÍNHÁZ előadását fogjuk meghallgatni. Sok telt házas szombatokat kívánunk az étteremnek.
Kirándulásunk alatt látogattunk el az étterembe. Desszertet és kávét fogyasztottunk. Segafredo kávé frissen pörkölt, jó minőségű. A Gundel palacsintához dió fagyit is tettek, mennyiség elegendő volt, íze finom. A túrógombóc nagyon finom volt, különleges volt eperszósszal, prézli nélkül. A pincérek kedvesek, előzékenyek, udvariasak. Az étterem tágas, tiszta. A mosdó is tiszta volt.
Nem először jártunk a Tercia étteremlánc kópházi épületében, s mint mindig, most is a megszokott kiváló szinvonalú kiszolgálásban volt részünk. A ház és a terasz egyaránt tele volt vendéggel, ennek ellenére a pincérek ügyesen, gyorsan szolgáltak fel. Az ételek remekek, a környezet hangulatos, az ár barátságos.