Volt valami elképzelésünk arról, hogy milyen általában egy Lenin-szobor, amikor már sok Lenin-szobrot láttunk. Nos, ugyanez a helyzet a Kossuth-szobrokkal is, van egy tipikus póz, amiból már sokszáz méterről megsaccolod, hogy ki is lehet az, aki ott áll. Általában meghatározza a környezet, a főtér, ahol állni szokott, vagy park, ahol sokan állhatnak előtte ünnepelni.
Ez a szobor is vándormadár, a városon belül költözgetett 1907. óta, ez a harmadik helye, reméljük, már nem kell neki tovamászkálnia. . . bár, amilyen furán alakul posztumusz a történelmünk. . . ki tudja mi lesz a sorsa. Most, hogy a feudalizmus felé tendálunk, háát. . . az nem a Kossuthok ideje.