A Kőröshegyi Levendulás egy egyedülálló virágos birtok a Balaton déli partján. 2012-es alapításától kezdve 5 éven át zárt kapuk mögött dolgoztak a virágültetvényeken, és ekkor kezdtek el kísérletezni a tulipánültetéssel is. A családi és baráti körben megrendezett szüretek után végül 2017-ben a nyilvánosság előtt is megnyitotta kapuit a Kőröshegyi Tulipánszüret, méghozzá az országban elsőként.
Akkoriban 12. 000 virággal várták a vendégeket, azonban az évek alatt kialakult hatalmas érdeklődésnek köszönhetően 2022-ben már közel félmillió tulipán bonthat szirmot Kőröshegyen! Ráadásul 100. 000 szálat megóvnak a leszedéstől, így nem csak a szüretelés élménye biztosított, hanem a több ezer virág mesébe illő látványa is. Több mint 50 fajta tulipánt lehet majd megcsodálni, köztük különleges fajtákkal, mint amilyen a papagáj tulipán vagy az éjfekete queen of night. Az aratók kosarakba és pasztell színű vödrökbe gyűjthetik a tulipánokat, de ingyenes kötöző anyagokat is biztosítanak csokrok összeállításához, illetve letéti díj ellenében metszőollót is. A gazdaságban több látnivaló is megtalálható, mint például az óriás fa keretes tulipán vagy a balatoni panorámás hinta. Újdonsággal is készülnek, azonban ezt egyelőre még misztikus köd fedi. A szüretelés fáradalmait az árnyékos ligetekben lévő kényelmes függőágyakon vagy a kávézó hangulatos teraszán lesz lehetőség kipihenni. A helyszínen található még egy bolt is, ahol kézműves termékeket (szörpöket, lekvárokat, mézeket, szappanokat stb. ) vagy palántákat is tudnak vásárolni az érdeklődők. Húsvét hétvégéjén pedig játékos tojáskeresésre hívják a gyerekeket.
Kihagyhatatlan 2023. október 4.a párjával járt itt
Tavasszal tulipánt szedtünk a szerelmemmel, nyáron pedig levendulát szüreteltünk, csodálatos hely, hihetetlen élmény a sok gyönyörű tulipán vagy az illatfelhőben úszó levendulamindenkinek ajánlom aki szereti a szépet a jó levegőt