A tavasz beköszöntével 60.000 tulipán között tölthetjük el időnket és szüretelhetünk a Dunakanyarban fekvő TulipGardenben! A kert Vác és Kosd között terül el, Cselőtepuszta tanyavilága mellett. A tulipánszüret alkalmával 31 különféle csodálatos tulipán között válogathatnak a látogatók.
Itt ez egy egészen kicsi tulipános kert a Naszály lábánál, napsárga repcemezők közepében. Bár javarészét már leszedték, de a többi virágcsoda önmagában is mesésen szép látvány volt ma. Micsoda színkavalkád! A tulipán szó a perzsa tolibant szóból ered, mivel alakja hasonlít a török fejfedőre, a turbánra.
Perzsa nyelven a turbán neve: dulbend. A Magyarországot meghódító törökökön keresztül, hazánkon át terjedt el Európaszerte, főleg Hollandiában. Ott aztán a hírhedt tulipánláz idején kész vagyonok cseréltek gazdát egy-egy virághagymáért cserébe. Csodálatos látvány volt. Ajánlom mindenkinek.