A Fő tér végén található az Oroszlános kút, amely a testvérváros Vaihingen an der Enz és Kőszeg barátságának állít emléket. A szobron található jelmondat: „Ne menjen le a nap, a te haragoddal!”
Szeretem az állatalakos szobrokat, köztéri alkotásokat. Az Oroszlános kút tetején két fekvő oroszlán pihen, egymással fordított tartásban (az egyik feje a másik hátsójánál, farkánál és fordítva), mintha éppen haragban lennének. Az alkatuk teljesen oroszlános, de a fejük, pontosabban az arcuk egy kicsit emberszerű, ezért egy kissé fura érzésem volt, amikor közelebbről megnéztem a szobrokat.
A talapzata kör alakú, ezt veszi körbe egy kis vizesárok. A talapzat peremén tanulságos mondat olvasható aranyozott betűkkel: talpazatán a felirat: Ne menjen le a nap a te haragoddal. Az útikönyv még azt is írta plusz információként, hogy a testvérváros Vaihingen an der Enz (Baden-Württembergben, Németországban egy hasonló méretű kisváros) és Kőszeg barátságát szimbolizálja. Rákerestem Vaihingenre, egy nagyon hangulatos kis hely középkori belvárossal, egy hasonló kialakítású térrel, mint a kőszegi Jurisics tér, és van egy várkastélyuk is. A szobor a város szívében, a Fő téren található, a Hotel Írottkő mellett. ahol már többször megszálltunk.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 82 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.