A kínált fogásokat Elek Richárd jegyzi, akiről a kedves, szolgálatkész, udvarias pincér csak annyit mond, hogy a legendás Fausto-ban dolgozott korábban, de világhálós kutakodással megtudhatjuk, hogy több más minőségorientált helyen is megfordult, így a Könyvbárban, a Haris park keretében működő Dodo-ban s a debreceni Lycium hotelben. Tény, hogy ebben a sorban a Fausto a legerősebb név. A honlapon is hangsúlyozzák, hogy maguk válogatják össze a borválasztékot, ami első ránézésre látható. Közel félszáz tételt kínálnak, szinte kizárólag balatoni borászatok legjobb nedűi közül, csak két tokaji édes bor képez kivételt. Értelemszerűen az északi part, azon belül a Káli medence és Badacsony dominál a borlapon. A nagyipari multisörök (Dreher, Carlsberg) mellett a legközelebb eső kézműves sörfőzdétől, a tapolcai Staritól is kínálnak sört. A tömények között izgalmasan hangzik a házipálinka, ami mellett a nagy szakmai presztízsnek örvendő györkönyi Márton főzde Magamnak főztem sorozatából tartanak körtét és kajszit. A négyfogásos vacsora nyitányát egy fogas carpaccio képezte. A jó ízű, jó tartású vékony halszeleteket uborka tekercsekkel, retekkel és zöldfűszeres majonézzel kísérték. Otthon is kísérleteztünk különféle halaknak a gravlax technológiával rokon száraz sóágyas tartósításával, úgy ítéltük, hogy ez a fogás is így készült, csak rövidebb idő alatt. Üdítő elemnek citromot is kértem kompozícióhoz, mely ilymódon már élvezetes volt és üde. A selymes, jó ízű gesztenyekrémlevest apróra vágott almával frissítették és füstölt fürjtojást is adtak hozzá. Főételünk konfitált tarja volt, amit angol zellerrel, zelleres burgonyapürével és zeller-burgonya gratinnel szolgáltak fel. Utóbbit lehetett volna kicsit finomhangolni, a hús is elviselt még némi sót, de összességében jól sikerült tányérnak bizonyult ez is. Vacsoránkat egy furminthabnak nevezett desszert koronázta, mely egy hidegen, pohárban tálalt sabayon volt, szőlő és pirított dió betéttel. A pohárra frissen sült, szépséges mintázatú ropogós került, amire habcsókot helyeztek. Látványos és finom záróakkord. Emlékezetes élmény volt a Káli Art Inn meghitt környezetében eltöltött bő másfél óra, visszavágyunk.