Jó 2015. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. november 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Kővirág némiképp csalódás volt számunkra, főleg a kiszolgálás miatt. Jókat lehet olvasni a helyről, a Gault Millau kalauzban kaptak 11 pontot (a 2015-ös kiadásban legalábbis, azóta megjelent a 2016-os még nem néztem meg a pontszámukat), ami azért erősen ajánlott helyet jelent. Ehhez képest a kiszolgálás meglehetősen hányaveti volt, arról beszélgettünk, hogy kint ülnénk-e le vagy bent, amikor a benti terem felé hajlottam, a kislány olyan stílusban, mintha valami perverzek lennénk, azt mondta, hogy “ha szeretik a legyeket, akkor nyugodtan maradjanak bent.” Végül barátaim nyomására kint foglaltunk helyet. Ettünk egy céklalevest és kacsamájpástétomot. Addigra már több helyen is étkeztünk, de azért csak képet akartunk alkotni a konyháról. Korrekt volt mindkettő, tisztes, házias minőség. A terasz nagyon hangulatos, az árak megfizethetőek. Összességben jó hely ez, a kiszolgáláson kéne javítani. Egyébként hadd reagáljak az előttem szóló bejegyzésére: mi is vidékiek voltunk zömmel, két aradi s egy temesvári volt az egy szem fővárosi mellett. Vidéken is élnek gourmet-k, akik nem az adag nagyságát nézik, hanem a minőségét elsősorban.
Esős időben érkeztünk, de a hely hangulata feledtette velünk a kinti borongós időjárást. Az ételek finomak voltak, a személyzet kedves, mindent rendben találtunk.
Májusi hosszú hétvége. Napsütés. Festői környezet a Káli medencében. Minden adott egy jó vacsorához. Foglalás, nagyon kevés szabad asztal, de némi egyeztetés után van időpont és asztal. Gondoltam ez csak jó lehet ha ennyien szeretnének itt vacsorázni. A pincérek kedvesek, de jól láthatóan...
Többnyire csak foglalás alapján fogadnak vendégeket, vagy a beesőket akkor ültetik le, ha biztosítottnak látják a megfelelő kiszolgálást. A fogadtatás profi és kedélyes. A személyzet minden tagja nagyon kedves és hozzáértő. Az italválaszték a borok tekintetében bőséges és kiválóan...