A város központjában található hétfejű, vízokádó sárkányt ábrázoló szobrot Szabó György készítette. 2011-ben állították fel, a szökőkút mozgásérzékelővel van ellátva, hogy az arra sétáló gyalogosok ne legyenek vizesek.
Nos, ugyebár Hydrának vagy Hidrának 9 feje volt (egyes források szerint), aztán lett számtalan, hogy Heraklész levagdosta őket és minden fej helyére kettő nőtt. . . De nem baj, ez az un. Hidra itt két darab hétfejű sárkány, inkább a magyar mesékből ismert csodabogár, semmint görög mitológia.
Semmi baj sincs vele ettől függetlenül, én ugyan nem tudtam kipróbálni a mozgásérzékelőt, mely a gyalogosokra vigyáz, ugyanis téli, inaktív állapotában láttam a sárkányokat, lehet, hogy hüllők, és ők is téli álmot alszanak, azaz hibernálódnak a hidegebb időben, mindenesetre színesítik a városképet, jó, hogy itt vannak.