Elgondolkodtató

Kun Miatyánk KunszentmiklósKun Miatyánk Kunszentmiklós a térképen

Kihagyhatatlan 2022. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. november 21.
A kun miatyánk a Kálvin téren van Kunszentmiklóson, az un. szoborpark része. Mellette Kun Miklós dacol az időjárással, akinek a kunok vallásosításához azért jelentős köze volt. Akár a magyarokat, a kunokat is kegyetlenül, vérrel és halállal "szoktatták rá" a "szeretet vallására". A miatyánk az egyetlen fennmaradt kun nyelvemlék. Gyakorlatilag a saját szabadságuk eltörlésének versikéjét őrizték meg egyedül, talán évszázadokon át. Hátborzongató. Azt olvastam, hogy kb. 100 különböző forrásból hozták össze ezt a szöveget a rögzítők és kutatók. Nekem volt ebben az egészben valami mélyen megrázó, amikor olvastam. Aztán, hogy mennyire a rokonaink vagy nyelvrokonaink? Azt döntsd el magad!
Fényképek (7)
Kun Miatyánk Kunszentmiklós - EgyébKun Miatyánk Kunszentmiklós - EgyébKun Miatyánk Kunszentmiklós - EgyébKun Miatyánk Kunszentmiklós - EgyébKun Miatyánk Kunszentmiklós - EgyébKun Miatyánk Kunszentmiklós - EgyébKun Miatyánk Kunszentmiklós - Egyéb
Duna Relax Hotel Ráckeve - Őszi-téli wellness pihenés
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Pihentető napok Kiskőrösön - korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
Termál Hotel Vesta Tápiószecső - Kikapcsolódás félpanziós ellátással