Még nincs helyezése városi Egyéb látványosság közül
A négyszögletes alaprajzú őrtorony falai cca. 1,5 méter vastagok, tört bazaltkőből épültek. Kívülről vékony kreítőfal, valamint feltehetően árok és sánc övezte.
A MOL benzinkút mellett van Leányfalu centrumában ez a falmaradvány. Tudjuk, valaha egész Pannonia a Római Birodalom része volt és a Duna volt sokáig a határ. Itt ült párszáz évig egy rakat őr, és figyelte a határt. Azután tüzekkel jeleztek egymásnak, ha volt mit.
Ez a torony állítólag inkább amolyan kisebb várféle lehetett, bár nem tudom, hogy honnan tudjuk, hogy hogyan nézett ki fénykorában. Most egy négyzetet alkotó falmaradvány, amiből sok van a Duna mentén. A ma itt élő népek akkor még semmit sem tudtak erről. Érdekes történelmi emlék.