Teljesen véletlenül kanyarodtunk a jávorkúti étterembe és a forráshoz. Lenyűgözött a táj és a hely szépsége minket. Újmassáról az őskohótól visszafelé egy kis hegyi úton találtunk erre az érintetlen helyre. Csodás volt a friss vizű forrás vize,én ezt ittam az ízletes ebédem mellé.
A felszolgáló hölgy nagyon kedvesen nem tukmálta ránk a cukros üdítőt. Az étel gyorsan elkészült és hihetetlenül finom volt! Az ára is nagyon baráti a helynek, olyan volt ez a találkozásunk az étteremmel,mint a mesében. :-) Pont ilyenre vágytunk mindig is. Ha már itt voltunk,akkor az étkezésen kívül túráztunk is egy kicsit és megnéztük a panziót is,mert nagyon kellemes helynek tűnik. Szívesen eltöltenénk itt pár napot, ugyan net nincs és tv programból is alig pár, de pihenni biztosan jót lehet itt a kerek erdő közepén. :-)Legközelebb ezt is kipróbáljuk.
A párom gyerekkorában sokszor járt itt, sok szépet mesélt a környékről. Kacsgaringós hegyi út vezet Jávorkútra, azt hittem sosem érünk oda. :) :) :) Rengeteg túralehetőség van, útközben sok barlangásszal találkoztunk. Az étterem barátságos, családi hangulat uralkodik. A felszolgáló rendkívül kedves volt.
"Csak" palacsintát rendeltünk, de életemben nem ettem ekkorát és ilyen finomat (2 db túrós, vanília öntetes). Már csak ezért is érdemes volt ide ellátogatni. Biztos, hogy visszatérünk. :)