Lillafüreden, a Hámori-tó partján található Hotel Tókert három különálló épületben 14 db kétágyas szobával, valamint 1 db superior lakosztállyal fogadja a látogatókat. A szobákhoz fürdőszoba, színes televízió, minibár és telefon tartozik, a superior lakosztályban infra szauna és nagyméretű sarokkád található.
A hotel 110 fős étterme alkalmas esküvői és családi rendezvények lebonyolítására is. Nyáron látványkonyha működik a hotel területén.
Először azzal kezdeném, hogy a személyzet valóban nagyon udvarias volt. A reggeli (büfé) egyszerű, finom volt a szokásos opciókkal. Kétnapos ottlétem alatt egyszer ebédeltem ott. A kiszolgálás gyors volt, a rendelt étel ízletes, talán egy falattal több köret elfért volna még a tányéron.
Desszertek közül somlói galuskát kóstoltam, az én ízlésemnek túl édes volt. Az étterem nagyon hangulatos, esztétikus a teríték. Ami mindenképpen negatív, hogy rendesen rétegesen felöltözve is hűvös volt az étteremben. Összességében az étterem színvonalasabb, mint a szálláshely, de van ott is min javítani.
Többször jártunk már itt. Mindig elégedetten távoztunk. Online foglatunk asztalt 2 főre. Belépéskor azonnal fogadtak és a lefoglalt asztalhoz kísértek. Az asztal hangulatosan volt megterítve, az abrosz kifogástalan volt. A rendelés felvétel gyors volt. Az ételek is gyorsan elkészültek.
A leves után kétszemélyes tálat fogyasztottunk, melyen pisztráng, sertés , szárnyas és vadhús is volt. A számlát is időben hozták. A pincér kedves volt. Minden nagyon ízletes volt. Az online foglalás miatt 1-1 pohár pezsgőt kaptunk ajándékba.
Már másodjára jártunk itt, először csak azért, mert a Palotaszállóban 3 nap alatt egyszer sem szolgáltak fel halat és már igényünk volt egy jó halvacsorára. Megérte átmenni, nagyon ízletes volt az étel. Most már azért mentünk vissza, mert tudtuk, hogy ha jó halat akarunk enni, akkor ide kell menni. Legközelebb, ha arra járunk, biztosan bemegyünk újra.
Tökéletes, gyors kiszolgálás, nagyszerű környezet:Hámori tó, Palotaszálló, izletes, bőséges adagok (2 személyes tál elég háromnak is), mindezek megfizethető áron! (Délidőben -a telt ház ellenére- kis társaságunkat sikerült azonnal leültetni "foglalt" asztalhoz, mivel az asztalt előre foglalók nem érkeztek időben, viszont a személyzet türelmesen fenntartotta a foglalást. )
Csodálatos környezetben töltöttünk el Lillafüreden pár napot. A gyönyörü panoráma csak ráadás volt az igazán izletes ebédhez. A kemencés ételek kitünőek, az adagok bőségesek. A kiszolgálás tökéletes. Ezért is ért meglepetésként hogy a második napon a camembert csónakhoz a tócsi mirelitt volt és az is szárazra sütve. De ezt leszámítva az összhatás nagyon jó volt.
Az étterem a Palotaszálló szomszédságában található, a Hámori tó partján csodálatos panorámával. Ebédidőben( 12-től 3ig) általában telt házzal üzemel. Este viszont már több a hely. Délben a kiszolgálás kicsit lassú ,de az ételek ízletesek. Van lehetőség napi menüre (1650Ft) ami kiadós és finom csak 15óráig lehet igénybe venni.
A többi étel drágább de megéri az árát. Az italokkal vigyázni kell mivel a csapot sör drágább mint az üveges és a pisztráng szeret úszni! Ami az árát illati nem vészes és az íze is olyan mint az erdei halsütőé. Ajánlom azoknak akik kulturált körülmények között szeretnek étkezni és nem rohannak. Ui Az árakra 5% szervízdíjat számolnak.
A miskolctapolcai barlangfürdő után kirándultunk át Lillafüredre, ott bukkantunk rá az árnyas, vadregényes környezetben lévő Tókert étteremre. Nagyon szép helyen van, a Hámori tó partján, jó levegőn, rögtön kedvet kaptunk a teraszon leülni. Nagyon kedves és gyors volt a kiszolgálás, a vacsora pedig, a kemencés ételek nagyon frissek és finomak.
Azt hittem,drága étterem,mert gyönyörű környezetben ,Lillafüred frekventált helyén található. Meglepő módon szombat kora délután nem volt vendég,amikor 3 fővel mentünk. Rendkívül kedvesen fogadtak,többen is foglalkoztak velünk. Az ételek is nagyon finomak voltak és mutatósan tálalták. Az is elég fontos,hogy szép kártyát is elfogadnak. Kellemes meglepetés volt egészében!
Aggtelekről hazafelé Lillafüreden is megálltunk november elején. Megéheztünk és mivel a környéken semmi más lehetőséget nem találtunk benéztünk. az étterem szinte tele volt féltünk is, hogy lassú lesz a kiszolgálás. Nagyon kellemes meglepetésben volt részünk. Gyors és kedves kiszolgálás mellett nagyon finom ételekkel leptek meg minket.
A választékban van az egyszerű és megfizethető ételektől egészen a különleges pisztráng és vadételekig szinte minden. Szokatlanul kellemes élményekkel és teli hassal távoztunk!
Csodálatos ebéd töltöttünk itt a kellemes őszi napsütésben. A kiszolgálás megfelelő volt. Az étel viszont kitünő! Mindenki próbálja ki a a kétszemélyes tálakat! Rengeteg feltét van rajta és a pisztráng nagyon finom! Remek kis program egy kiadós ebéd után séta a tónál. Ilyenkor ősszel talán a legszebb, mint egy festmény! Ajánlom mindenkinek bátran!