Hazánk legmagasabb függőleges esésű mesterséges zuhataga a Szinva vízesés, mely 20 méter magasságú. Télen és nyáron is gyönyörű látványt nyújt, közkedvelt fotótéma. A vízesést a Palotaszálló építésekor alakították ki, ebből kifolyólag mesterséges.
A sétányról egy ösvényen keresztül biztonságosan le lehet jutni a vízesés alá, az Anna-barlangtól pedig közvetlenül a vízesés lábához jutnak a látogatók.
Kihagyhatatlan 2024. augusztus 16.a párjával járt itt
Természetesen, ha már ott jár az ember ellátogat a vízeséshez, nézi, ahogy csörgedezik lefelé a víz. Mosolyog, hogy mennyi ember képes átvágni a sziklákon, aláállni egy selfi kedvéért (jajj, hihetetlen). Maga a vízesés nekem távolról nézve és csodálatos, tényleg jó csak ott állni és nézni. Kellemes környezet, mi kellhet még?
Kihagyhatatlan 2023. november 4.a párjával járt itt
Fagyottan is gyönyörű, de most ősszel is. Szerencsére bőven zuhog a víz lefelé, most nincs hiány benne. A szálloda közvetlen közelében található, a függőkert szomszédságában, mely virágpompával várja manapság is a látogatóka
Kihagyhatatlan 2022. augusztus 17.a párjával járt itt
Az egyik kedvenc kirándulóhelyem Lillafüred. Az egész környék csodás- utoljára 4 éve voltam ott, de akkor is csak átmenőben- nem volt időnk gyönyörködni a táj és a látnivalók szépségében. . . Augusztus 1. hétvégéjén úgy gondoltuk, ellátohatunk oda a párommal és családjával. ők már előző nap jártak ott a kisfiával, mert nagyon vágyott már oda!
Vasárnap, amikor Mi is mentünk velük, csodaszép idő volt. :) Alig voltak turisták, igy bőven volt mindenre időnk. Bejértunk kisvonattal a környéket, megcsodáltuk a szép tavat és hát a legszebbet- a vízesést is! Sajnos azonban alig volt víz benne- a jelenlegi aszályos időszak miatt, de igy is volt mit fotózni és volt miben csodálkozni! ! ! Imádom a természetet- de főleg a patakokat, vízeséseket, tavakat, kisebb folyókat fotózni, sétálni a környékükön. Ez az élmény maradandó számunkra- a párom kisfia különösképpen élvezte az ott töltött időt. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom, ki NE hagyja, hisz Magyarország tele van még felfedezetlen helyekkel- ezért nem is nagyon más országokba átruccannni, itt bőven akad még látnivaló! ! !
Kihagyhatatlan 2021. december 23.a párjával járt itt
Az ország legnagyobb (legmagasabb) vízesése, még ha kicsit ravaszul mesterséges is. De mindegy is, mert pazar környezetben nagyon hangulatos látványosság, nem véletlenül áll József Attila szobra is rendületlenül előtte, ezt látni kell. Ráadásul, ha olyan szerencséd van, hogy ott vagy, egyik nap még bőven zuhog, de másnapra meg befagy!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 49 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.