Ez az ország egyik vasfüggöny-múzeuma a több közül. Ebben az irányban éppen a jugoszláv kommunista elvtársakat figyeltük rossz szemmel. A dél-zalai bunkerrendszer eléggé nagy területen hagyott nyomokat maga után, itt egy pompás múzeum is van, de ottjártamkor szokatlan módion nem volt nyitva, valaki azt mondta, hogy a srác biztos elutazott valahová, egyébként izgalmas, nosztalgikus csodákat lehet itt látni.
Hogy nekem ilyen "szerencsém" legyen. . . hát nem járok minden nap Lovásziba, az biztos, és azért négyeseztem le, hogy felhívjam rá a figyelmet, mert érzésem és érdeklődésem szerint ez simán ötös lenne. Izgatottan bebarangoltam a környéket, és amit tudtam, lencsevégre kaptam.