Lucfalva község a Salgótarjáni járásban van, a Mátra és a Cserhát hegységek nyúlványainak kies kis völgyében, a hegyek közé ékelődve. A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark települése, mely 64 magyarországi és 28 felvidéki települést fog össze. A falu temploma késő barokk, különálló toronylábbal.
A Faluházban a lakók által összegyűjtött néprajzi gyűjtemény kapott helyet. A múzeum a falusi élet mindennapi eszközeit mutatja be, magyar és szlovák nyelvű ismertetőkkel.
A kacsa amit ettem ,omlós gusztusosan tálalt és nagyon fínom volt! A kiszolgálás gyors és udvarias. Az étterem igényesen felujjított. Mindenkinek ajánlom.
1 éjszakát töltöttünk itt, üzleti céllal. Ennek a hely meg is felelt, a szoba rendben van, meleg volt. A reggeli átlagos volt. Ennyi időre megfelelt a célnak. Zárt parkolója van, ingyenes volt a parkolás. A személyzet is rendben volt, nem volt semmi túl kiemelkedő, de problémát sem tapasztaltunk.
Eredetileg nem is ide készültünk kávézni, de valahogy felkeltette a figyelmünket. Egy barlangban van a kávézó, nagyon kedves a kiszolgálás. Elsőre nem vettem észre a sütik árát, lehet, hogy ki volt írva. Kiemelném, hogy én nem bírom a dohos helyeket, de itt ha jól láttam légtisztító ment mindkét...