Mielőtt Mádra indultunk pár napos ott tartózkodású kirándulásunkra, az ismertetőkben azt olvastuk, hogy a Mádi Borház több szempontból is jogosan viseli az első címet, hiszen a falu első házaként fogadja az ideérkezőket, és az első olyan vendéglátó hely, amely igyekszik összefogni a mádi borászatok munkájának lényegét azáltal, hogy a borokhoz a régió alapanyagait is felhasználó ételeket készítenek, így kialakítva egy helyi identitású bisztrókonyhát.
Nekünk pedig még pluszban azért is volt első a hely, mert amikor megérkeztünk Mádra, hétfőn zárva voltak, de kedden már mentünk is hozzájuk: Első teljes mádi napunkon, megfáradva a turistáskodástól, ide jöttünk ebédelni. Az étterem belső kialakítása valóban modern bisztró jellegű, és lenyűgöző a boros palackokat bemutató főfal. Az étlap viszonylag szűk kínálatot tartalmaz, de a kedves és mindvégig rendkívül profin kiszolgáló, fiatal pincér, aki gondjaiba vett bennünket, gyorsan kiegészítette a napi ajánlattal. Kellett is, mert három ételünkből kettőt abból választottunk. Az ételek finomak voltak, rendben voltak, de számunkra semmi különös! Ezeket ilyen szinten mi is főzzük itthon magunknak. Na, de a bor! Mi nem nagyon rajongunk a fehér borokért, ám Tokaj vidékén tokajit kell inni, vagyis fehéret! Aperitif jellegű bort kértünk, amely nem nagyon savas. Kaptunk is a pincérünktől egy fantasztikusan finom, félszáraz MAD hárslevelűt, tökéletesen behűtve. Nem győztünk álmélkodni, hogy milyen kitűnő ital. Gyorsan kértünk belőle elvitelre is egy palackkal. Így hát mindent egybevetve: Zsolti, NAGYON KÖSZÖNJÜK!
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
. . . hanem egy modern, új felfogású étterem. Persze borház is, rengeteg féle borral, vásárolhatsz is itt. Viszont az út mentén van, de ez még a teraszon sem zavaró. A ragulevesük után ne akarj még főételt is enni. Annyira gazdag, laktató és finom! Persze desszert még jöhet, a szilvásgombócuk zseniális. A marhapofa omlós, szétolvad a szádban. Fogyókúrának annyi.
Az étterem terasza az egyszerű eleganciát képviseli. Mádra érve az első épület, amit meglátunk. A személyzet előzékeny, az ételek fantasztikusak. Az ételadagok is bőségesek. Előételt szolgálnak fel, az ételre történő várakozás idejére. Az ételek minőségi alapanyagból készülnek. Az étlap rövid, átlátható. Kiváló hely!
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Mádon vendégházban szálltunk meg, s bár jól felszerelt konyha is tartozott a házhoz, reggelire és kávéra mégis szerettünk volna betérni egy étterembe. A választás eléggé egyértelmű volt, mivel a faluban szóba jöhető helyek közül csak az Első Mádi volt nyitva.
Én már találkoztam velük és néhány finomságukkal Budapesten a Hold utcai gasztro-piacon, és a "gasztro-szakirodalomban" is nyilván olvastam már róluk nem kevés elismerő mondatot. Az étlap nem túl hosszú, de mégis elég változatos, prémium alapanyagok, hazai kistermelők preferálása, izgalmas kombinációk, alapvetően magyaros gyökerek jellemzőek rájuk. Korrekt árképzés. Serrano sonkás, paradicsomos, bivaly mozzarellás bagettet ettem, melynek a felét elcsomagoltattam útközbeni tízóraira, a többiek a tojásételekre adták le voksukat. Többen itt vásároltak palackozott bort elvitelre. Két féle specialty kávét főznek, Origint és Blend Selectiont, én az utóbbiból ittam egy lattét (550 Ft). Minden szempontból kiváló hely, ahol szívesen vacsoráznék is majd a következő alkalomra. Hogy Mádra még visszatérünk, az nem kétséges!
Négyen, szülők és felnőtt gyermekek látogattunk el Mádra a vasárnapi ebéd különlegesebb (és kényelmesebb) megoldásaként. Kellemes, tiszta helyet találtunk, barátságos kiszolgálásban részesültünk, Nem nagy választék, magas árak, kissé sznob módon sorozatban idegen szavakkal tűzdelt ételnevek mellett jót ettünk, ám az innivalók eléggé melegek és túl édesek voltak (helyben készített limonádé, málnaszörp).
2016. november derekán fordultunk meg az étteremben. A beltér nagyon hangulatos és ízléses. Remek és gyors kiszolgálás. Egy barátommal ettünk menüt: - zöldséges leves (zöldségespüré, tejszín alapon, sült hagymakarikákkal. Finom volt és nagy reményekkel vártuk a főételt) - gombás csirke rizzsel (az elvárásokat egy kicsit alulmúlta (a leves után), mivel átlagosnak mondanám mind az ízét mind a tálalási módot).
+ diótorta (finom volt, nem túl édes, kellően krémes és tömör), üdítő és kávé. Összességében egy szokásos pesti menü, az ára azonban (1300 ft) a pestinél magasabb.
Az Első Mádi Borház egy kitűnő borozó, még pontosabban borbár, ahol minden a helyén van. Remek a pozicionáltsága is, Mádra érkezve ezt az épületet látjuk meg először. Lenyűgöző, ahogy itt összegyűjtötték a környék legjobb borait, van egy külföldi tételük is, egy chilei terroirbor, hogy miként került a sok tokaji bor közé, nem tudni.
Lehet egy automatából 2 cl-re is kóstolni vagy 8 bort, ami nagy szó. Az árképzés barátságosnak mondható. Kiváló borkorcsolyákat tartanak, ettünk már itt pár éve sonkát, kencét, desszertet, most főételeket is kértünk. Egyébként szűk a választék, de remek a konyha, kiváló a kiszolgálás is. Érthetetlen viszont, hogy ebben az exkluzív környezetben exkluzív szolgáltatások mellett miképpen szólhat kereskedelmi rádió a háttérben.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.