A Mádi udvarház Magyarország egyik legjobb étterme, nem véletlenül jutalmazza több éve a Gault Millau kalauz 14 ponttal. A séf H. G. , aki állítólag az egyetlen magyar konyhafőnök, aki elvégezte a Bocuse akadémiát. A beltér pazar, lenyűgöző, a terasz festői, a kiszolgálás kifogástalan, pincérünk egyébként a borászként ismert Sz.
D. , akivel ha máshol nem, de a Furmint Február nevű remek rendezvényen találkozhatott a fővárosi borkedvelő közönség. Két ízben is jártam ebben az étteremben pár évvel ezelőtt egy jeles borszakíróval közösen, majd idén néhány jóbaráttal. Ami itt művelnek virtuozitásban, inventivitásban, tálalásban az lenyűgöző, csodás, szavakba foglalhatatlan. Az első osztályú étkek mellé kitűnő borokat lehet inni, zömmel a Szepsy pincétől és a Első Mádi Borháztól. A hely nem olcsó, de a minőséget meg kell fizetni. Aki itt elkölt egy vacsorát és megvan hozzá a kellő kulináris nyitottsága illetve felkészültsége, az nem fogja sajnálni az otthagyott kb. 10. 000 forintot, mert életre szóló élményben lesz része.
Nem is tudtam, hogy ilyen gasztronómiai élményben lesz részem, itt Miskolctól nem is olyan messze. Őszintén szólva, egy benzinkúti ingyenes kiadványból találtam rá erre a helyre. Szombat délután estünk be, vendég alig volt, mintegy 20%-os volt a kihasználtság.
A hely elsősorban borház jellegű, kifogástalanul felújítva, és kifogástalan tisztasággal - még a mosdó is olyan tiszta és tágas, hogy sok pesti helyen nem látni ilyen kulturáltságot. Viszont ebédelni jöttünk! A séfüdvözlet pirított kenyéren borsos tojáskrém, igazán üdítő falatka. Amit ettünk:
Spárga erőleves, nyúlmáj flan: a spárga erőteljes íze jól passzolt a nyúlmáj édeskés ízéhez. Elegáns a zöldségágyra helyezett máj flan. Gyerekkorom emlékei. . . otthon mindig sok nyulat tartottunk. Mádi nyakleves: a kép magáért beszél. Az apró pirítósra helyezett velő szép meglepetés volt. Mindkét leves íze osztályon felüli, semmi nem hiányzott, semmi nem tolakodott. "Kacsatoros", medvehagymás burgonyapüré, idei káposzta, bébi római saláta. Rafinált ízek, még mindig a számban van. . . Ötfűszeres marha stefánia, karotta nudli, zöldek. Kicsit inas volt a marha lapocka, én ezt kivettem volna, mert az íze annak eléggé belerondított a fűszerezett színhúsba. . . , de csak hogy kötekedjek. Tudom, hogy nehéz ezzel mit kezdeni, mivel a többi étel minősége magasra tette a mércét, ez a dolog zavaró volt. Citromnádas créme brulée, mogyoróvajas kalács málna sorbet: egy élmény volt. . . a créme brulée sóval megbolondított karamell rétege ütős volt. Kecske ordakrém, szamóca, bodza, bazsalikom: meglepetés. Igazából azért rendeltem, mert kíváncsi voltam, hogy egy kecskesajt hogy jön ide. Jelentem sikerült! Rafinált édesség, emlékezetes. Házi bodzaszörp - a környékbeli bodzások miatt. Aki minőségi gasztronómiai élményt szeretne, csak ajánlani tudom!
Már többször jártunk az étteremben, nagyon elégedettek voltunk mind az ételek és italok minőségével. Az ételek különlegesek, nagyon finomak, szépen tálaltak. A borok a környékről származó legfinomabbak. Kihagyhatalan a házi málna szörpük. Ízlésesen terített, elegáns étterem, segítőkész profi személyzettel, minden évszakban új étlappal. Igényes vendégeknek ajánlom.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.