Trianon emlékmű Maglód

Trianon emlékmű Maglód
Trianon emlékmű MaglódTrianon emlékmű Maglód
Trianon emlékmű MaglódTrianon emlékmű Maglód

Trianon emlékmű Maglód bemutatkozása

A trianoni békediktátum 90. évfordulóján avatták fel Enes Nagy Sándor és Babos László alkotását, a hármas halmon lévő kiterjesztett szárnyú turulmadár, a domb elején  Nagy-Magyarországgal.

1 vendég értékelése alapján

Érdekes
100%
Kihagyható
Időpazarlás

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Haleszi Apartman Péteri - Legjobb ár
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony - Napi árak félpanziós ellátással
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony
39.800 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval

Trianon emlékmű Maglód vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 871 városban járt márFelfedező - 2763 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 54742 feltöltött kép
Átlagos 2025. március 10.egyedül járt itt
Számtalan jele van annak, hogy Ecseren, Maglódon szlovákok, szlovák identitású emberek élnek, hiszen ők népesítették be újra a vidéket, mikor ideköltöztették őket a Felvidék északi hegyeiből. És ezt sokan most is őrzik, éppen jöttem ki a szlovák tájházból, ahol erről is beszélgettünk, és a tér túloldalán ott domborodik a helyi Trianon-emlékmű.
Trianon emlékmű Maglód - Külső képTrianon emlékmű Maglód - EgyébTrianon emlékmű Maglód - EgyébTrianon emlékmű Maglód - EgyébTrianon emlékmű Maglód - Külső kép
Még több kép (2 db) >>