A jellegzetes hagyma formájú épület 1936-ban épült, eredetileg a hagymatermelők székházaként, valamint értékesítési központként működött. 1949 óta azonban kizárólag kulturális funkciókat lát el, napjainkban színházként működik.
Kihagyhatatlan 2025. február 16.gyerekekkel járt itt
Makó kulturális központja a belvárosban található a Posta utcában. A Makovecz Imre által tervezett organikus, négytornyú épület 1998-ban készült el. Az épületben színház, mozi, több klubterem és kávézó található. Az épület részben önkormányzati, nagyobb részben állami támogatásból épült fel.
Az épület a mai napig nagy népszerűségnek örvend a makói polgárok körében. Makovecz Imre és tanítványai később Makón több más hasonló stílusú épületet is terveztek.