A Grand Hotel Glorius Makó az országban egyedülálló design szálloda, mely az 1920-as évek nagyvilági hangulatát idézi. Az Art Deco ihlette négycsillagos hotel a belvárosban, a Hagymatikum fürdő közvetlen szomszédságában várja vendégeit, különleges gasztronómiai kínálattal és kiváló wellness szolgáltatásokkal.
Életemben a legszebb, legigényesebb szállodát, Makón találtam. Az enteriőr kifogástalan, igényes, a személyzet kedves, és közvetlen, az étel pazar (a választék is és az ízvilág is). A szoba is szép, kényelmes. Egyedül a lehetőségeket éreztem kevésnek, volt egy pihenő részleg, de nem sok időt lehetett ott eltölteni.
Talán egy játszószobát/bilárdasztalt/pingpong asztalt. . . jó lenne kialakítani, ha már wellness részlegre nincs lehetőség. de összességében fantasztikus volt!
Négy napot töltöttünk a hotelben 2015-ben. Majdnem egy év telt el de azóta is etalonként emlegetjük a helyet! Több helyen jártunk azóta, de egyik sem közelítette meg a Glorius által nyújtott minőséget. Az étterem kifogástalan, a későn érkezőkre is gondolnak, a személyzet kedves, rugalmas.
A fürdő valóban közel van és csodálatos, mint a képeken, a masszázs szolgáltatás jó. A szálloda stílusa lenyűgöző, kevés ehhez hasonlót látni az országban. Csodálatos pihenés volt!
Csodálatos, különleges szép szálloda. Minden nagyon tetszett. Kényelem, kiszolgálás magas fokon, szerény kedves, emberek a szállóban és a városban. És az a különleges finom illat, ami belengte a szálloda minden részét.
Csak pozitívumokat tudok írni a Grand Hotel Gloriusról,a szoba nagyon szép és tiszta ,az ételek finomak a személyzet pedig nagyon kedves és segítőkész volt. Ide máskor is szívesen visszamennék.
A szallodaban valo tartozkodasunk alatt a takarito szemelyzettel nem is talalkoztunk megis minden nap mikor visszatertunk a szobankba rend tiszta torolkozok es kellemes illat fogadott minket. Koszonet erte. Az etteremben soha nem talalkoztunk foltos abrosszal . Ha -baleset- tortent ,rogton csereltek az -aldozatot.
Véletlen folytán esett a választás erre a szállodára, de a szállodába való belépéskor már tudtam nem érhet csalódás. Egy számomra ismeretlen világba csöppentem bele, a 20-as (? ) évek lenyűgöző atmoszférájába. Mindent áthatott az elegancia és a kifinomultság.
A szálloda felszereltsége kiváló, néhányat megemlítenék, melyek ámulatba ejtettek: chip kártyára működő ajtó, a reggelit megkoronázó pezsgő, hatalmas tükrök a folyosón, melyekben leellenőrizhettem magamon a sminket, a ruhát azaz a teljes összhangot, a szobák tisztasága, a figyelmes kiszolgálás. Érdekes volt, hogy egy szülinapos kislányt váratlanul megleptek smile-s :-) lufikkal. A wellness részleg a nyugodt feltöltődést és relaxálást magas fokon biztosította. A személyzet figyelmessége közvetlen és kedves volt, útba igazítottak, tanáccsal és információval láttak el a városban való tartózkodás alatt. A szállodában felejtett külső HDD-t pedig készségesen postázták el a lakcímünkre. Köszönet érte ! Egy szó mint száz : a legjobb választás volt, hogy itt tölthettem el 5 kellemes napot a barátaimmal. Ezt a csodát elmondani így néhány szóban kevés, átélni az érzést az az igazi. Szívből kívánom mindenkinek, hogy legyen része benne !
Már régóta szerettem volna megnézni a Makovecz Imre által tervezett Hagymatikum fürdőt, így hétvégére szállást foglaltam a makói Grand Hotel Gloriusba. A Glorius a város központjában, a Hagymatikum közvetlen közelében található, 1920-as évek hangulatát idéző különleges design szálloda. Már a szálloda honlapja is ígéretes.
Az oldalon olvashatunk a közel száz éves szállodaépület múltjáról, a fényképekről és a filmfelvételről pedig kiválóan tükröződik a szálloda hangulata, érdemes megnézni. A szállodába lépve izgalmas környezet, berendezés fogadja vendéget. A szálloda igyekszik megismertetni az ide érkezőkkel a város nevezetességeit, ajánlatukban volt napi fürdőbelépő, múzeum- és lombkorona sétány belépő. A recepción rengeteg információs anyag található Makóról és környékéről. Különösen tetszett, hogy a falakon levő fényképeken megtekinthetőek Makó híres szülöttei és azon hírességek, akik valamennyi ideig a városban éltek. Galamb Józsefről, a Ford Motor Company konstruktőréről és a Ford T-modellről részletesen is olvashatunk. A személyzet udvarias és segítőkész, nem fukarkodik a mosollyal, beosztástól függetlenül mindenkinek van egy-két kedves szava a vendéghez. Érkezéskor például a recepciós megkérdezte, hogy kellemes volt-e az utunk. A szoba és a fürdőszoba jól felszerelt és kényelmes, minden a helyén van, a berendezés hangulatos, tetszett a színvilága. A WIFI megfelelően működött a szobában. Szobánk nem utcafrontra nézett, így nagyon csendes volt. A tetőteraszról remek kilátás nyílik Makóra és a Hagymatikum különleges épületére. A reggeli és a vacsora ízletes, a választék lehetne kicsit bővebb. Jó ötlet, hogy a reggelihez pezsgőt szolgálnak fel. Ár-érték arányban nagyon jó a Glorius, érdemes kipróbálni.
Délutáni napfénybe tárult elénk a Patinás régi épület. Sikeres pakolás után az ajtón túl egy más világba csöppentünk,ahol az elegancia és a korszerűség mindjárt szembe ötlött. Tetszett a kártyás beléptető, szoba kényelmes francia ágya,a külső zajokat szinte nem is érzékeltük.
A svéd asztalnál felkínált ételek választéka kiváló,a pezsgős reggeli pazar. A wellness részleg kicsit csalódás volt de a gyümölcsök és az égő gyertyák selymes fénye segítette az ellazulást. A személyzet kedves mosolygós,előzékeny,segítőkészséges. Tetszett a Hagymatikum fürdő közelsége , kisváros rendezettsége. Kellemes élményekben gazdagon tértünk haza.
Ugye így kezdődik a kevésbé fiatalok számára ismert nóta és így is folytatódik, ha az ember ebbe a szállodába látogat. ". . . oda van a kicsi tanyám csinálva, Jöjj el hozzám édes rózsám, nézd meg az én kicsi tanyám, a Maros-menti fenyveserdő aljába. " Persze ez nem a fenyveserdő aljában van, hanem egy kisváros gyönyörű központjában.
Szerencsére egy magyar ember találta meg ennek a hangulatát, rendkívül ügyesen beillesztve a házak közé, és méretéhez viszonyítva mindent tud. Ami a fürdővel való összeköttetést illeti, talán magyar vendégek miatt jobb is, hogy nincs közvetlen átjárási lehetőség, így fel kell öltözni az étkezésekhez, és nem kell kiírni a szálloda honlapjára, mint oly sok esetben - "Kérjük kedves vendégeinket, hogy az éttermet az alkalomhoz illő öltözetben látogassák". Ha van alkalomhoz illő öltözetünk, amit nem szégyellünk , akkor látogassuk meg ezt a gyönyörű helyet.
Egyszerűen lenyűgöző szálloda. Az elhelyezkedése remek, minden közel van: gyógyfürdő, városközpont, emlékhelyek. A szálloda megjelenése elegáns, korszerű, a szoba felszerelése osztályon felüli. A kiszolgálás rendkívüli volt, a pezsgős reggeli pedig pazar! A szálloda wellness részlegét nem használtam.