2024. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2025. február 16.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Fátyol Mihály "Misi" Makó város szülötte, nagy múltú helyi cigányzenész család sarja. Édesapja, nagybátyja szintén muzsikusok voltak. Budapesten a Vadászkürt Mulatóban, majd külföldön több helyütt is zenélt, mondhatni, nemzetközi karriert csinált, de élete utolsó éveiben visszatért Makóra, itt is halt meg. Szobra a Széchenyi téren a Korona Szálloda és Étterem előtt látható. Ottjártunkkor még működött az étterem, igaz, takaréklángon, mostanra, mire írom az értékelést, már bezárt. Kár érte.
A muzsikus születésének 100. évfordulója alkalmából készült el a szobor, 2009-ben avatták fel. A kortársak szerint a zenész egy csendes, szerény, visszafogott ember volt, akinek valóban a zene volt az élete. Az alkotás úgy ábrázolja, hogy az álló alak a kezében tartja a hegedűjét és a vonót, mellette pedig egy kávéházi széket helyeztek el, így akár le is lehet ülni mellé egy közös fotóra, ahogy sok látogató ezt meg is tette.
Nekem nagyon tetszett, 5 pontos élmény.
Fátyol Misi cigányprímás további értékelései
2024.02.19egyedül
![]()
Fátyol Misi, azaz Fátyol Mihály cigányprímás, aki bel- és külföldön híres-neves muzsikus volt, sokáig zenélt mindenki örömére szülővárosában a Korona szállóban. A város, az utódok, a zenésztársak hálás emlékezete mozgalmat fakasztott, ami aláírásokat gyűjtött, támogatást, meg a város vezetését is...
Hotel Ginkgo Hódmezővásárhely
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom