Makói Vénusz

Megriadt nő szobor MakóMegriadt nő szobor Makó a térképen

Kihagyhatatlan 2024. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2025. február 21.
Makó számos szobra közül ez nagyon tetszett. Helyileg a belvárosban, a Hagymavirág szökőkút közelében található, próbáltam is olyan fotót "lőni", amelyen mindkettő alkotás egyidejűleg látszik. Mivel egy klasszikus szépségideált megtestesítő, meztelen fiatal nőalakról van szó, így szokás Makói Vénusznak is nevezni ezt a szobrot, mondjuk neki szerencsére megvan mind a két karja. Nagy Gyula eredetileg 1930-ban készült alkotását Gajdos Dezső kőfaragó mester, a szobor nagy rajongója 1988-ban bronzba öntette, és a városnak ajándékozta, ahogy ez olvasható is a talapzaton. 1988-ban állították ki.
Fényképek (7)
Megriadt nő szobor Makó - EgyébMegriadt nő szobor Makó - EgyébMegriadt nő szobor Makó - EgyébMegriadt nő szobor Makó - EgyébMegriadt nő szobor Makó - EgyébMegriadt nő szobor Makó - EgyébMegriadt nő szobor Makó - Egyéb
Hotel Ginkgo Hódmezővásárhely - Húsvét
Hotel Ginkgo Hódmezővásárhely
Kérd ajánlatunkat!
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Extra kedvezmény a Szállásvadász foglalóinak
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat, fürdőhasználattal