A fürdő nagyon szép környezetben található. A parkolás ingyenes, a belépő ára kedvező. Egy közepes hőfokú medencét hiányoltunk, mert a normál vizes csak akkor volt kellemes, ha mozgott benne az ember, a gyógyvizes pedig egy kicsit túl meleg volt. Nem sokáig lehetett benne tartózkodni.
Található a belső térben szauna, gőzkabin, úszómedence, gyógyvizes medence és jacuzzi. A vendéglátó egység szűkös, mert csak egy étterem található. Igaz választék az viszonylag elfogadható. Vannak árnyékos pihenők, padok. Azoknak ajánlom, akik egy nyugodt fürdőben szeretnének néhány órát eltölteni.
Marcali kis város. A Balatontól nem messze. A fürdője ugyanekkora. Falatka. A belépő, a nagyobb fürdőkéhez képest olcsóbb, de nem olcsó. Parkolás, jééééé, ingynes. . . ez azért szokatlan. Szép, hangulatos és rendezett. . . de. . . ha már van egy gyógyvizes fürdő akkor fejlesszünk, könyörgöm!
Az ország egyik aduja az, hogy a termálvizek hazája vagyunk. Használjuk már ki! Legyen látványosabb, tele még több vizes élménnyel! :) Van hidegvizes medence, van meleg vizes medence, szauna, csúszda. . . de lehetne még bowling-pálya a sörivó fiataloknak, beach hangulat, napterasz, hullámmedence, élményfürdő, telejátékkal-játszótér, igazi étterem, hivogató koktélbár, butikok,. . . stb. Ezek hiánya azonban nem von le a kis strandfürdő szépségéből, hangulatából, noha jelen állapotában egyenlőre csak egy sima elkerített strand némi meleg vízzel. Kisgatyás úszómesterek felügyelik a fürdőzőket. (Mondjuk ez azért kellemes látnivaló! :) :) :) ) Talán az egyedüli szépséghibájuk, hogy munkájuk közben folyamatosan a telefonjaikat nyomkodják néha-néha felpillantva. A strand területén található büfék határozottan túlárazottak! A nagyobb haszon reményében teljes mértékben nagykeres fagyasztott alapanyagokból szolgálva ki az éhesre pancsolt vendégeket. A háromszoros bolti áron adott kisüveges kóla azért kiverte a biztosítékot, ahogyan a fagyasztott pommez átható használtolaj szaga. Az egész komplexum legnagyobb hibája a büfék minősége. . . ezen a téren komoly változtatások kellenének és akkor egészen pofás kis hely lehetne! Ettől függetlenül ha belegondolunk egy kisvárosi strand sem olcsóbb, szebb. . . szóval. . . a Marcali strandfürdő azért mindennel egybevetve jó kis hely. Kellemes kikapcsolódást ígér azoknak, akik nem sznobok, nem a hivalkodásra vágynak, hanem hangulatra és igazi élményre.
Maga a fürdő nem rossz, de rendkívül korlátolt, kisvárosi szint. Ne várjuk, hogy a zalakarosi vagy a hévízi szintet hozza. Kivül belül szép és kulturált, parkolás ingyenes, emlékeim szerint 1800ft volt a belépő, de marcali kártyával 1300ft. Van szauna, pezsgőfürdő, gőzkabin, kinti medencék, csúszda, nagy tér, sportolásra alkalmas helyek pl strandröplabdára.
Balatoni nyaralásunk alatt pár hűvösebb nap sarkalt minket arra,hogy felkeressük a marcali fürdőt. A parkolás a fürdő előtt ingyenes, az dicséretes. Buzsákon a Csiszta fürdő előtt fizetni kell érte,nem vendég barát :((( Itt ez rendben volt. Maga a fürdő szép,tágas ,rendezett. A kinti meleg vizes medence jól esett a hűvös nyári napon.
A belső medencékről már nem tudok jót mondani. A jacuzzi mindig tele volt és túl kicsi. Ha nem lett volna kinti a termál vizes, el is jövünk. . . A szauna dettó, be sem jutottam. . :( Belső gyerekmedence nincs,vagy mi nem találtuk meg. A kinti gyermek pancsoló jó, de rossz időben nincs alternatíva a kis gyerekeseknek. A fürdő személyzete kívánni valót hagy maga után. Fiatalok,akik semmiért nem szóltak,mindenki azt csinált,amit akart. Többek közt ők is, mert ők -fiatalokként- pl állandóan dumcsiztak,telefonoztak és haveroztak. Gondolom soha senki nem ellenőrzi őket a vezetőség részéről. Feltöltötték a létszámot nyári diákokkal,akik "úszómestereknek " voltak kinevezve , kb ennyi,de semmit nem csináltak. A meleg vizes medencében az ugrált ,aki akart. . :( Kis gyerekesek is bejöttek,pedig ez TILTVA VAN ! ,de itt senki nem küldte ki őket. A napágyakért fizetni kell. . nem is fogytak,mi is behoztuk a 2 db. nyitható székünket. A büfé drága, nem érte meg az árát a menü. Egy fogás és az is egy műanyag tálban ,műanyag étkészlettel kiadott székelykáposzta volt. :(( Ez csalódás volt, viszont mivel később megéheztünk ennyi kajától. . kértem egy lángost. Ez ellenben tökéletes volt! Meg is lepődtem rajta és ár/ érték arányban kifizetődő volt. Ezt bátran ajánlanám nektek,ha arra jártok. A büfében palacsinta és lángos megéri, de a menü nem. Ennél már jobban megéri al'a carte étkezni,mert az nem sokkal kerül többe és az legalább egy tisztességes adagnak nézett ki. Amúgy az ételek alapvetően drágák voltak a véleményem szerint. Összességében nálam egy nagyon gyenge 3/4 -et kap ez a fürdő szolgáltatásaival,személyzetével és vendéglátásával.
Érdekes - talán ez a szó a megfelelő összegzés erre a helyre. Voltam már itt a téli időszakban - akkor kiábrándító volt. Voltam többször a nyári-őszi időszakban akkor vegyes érzésekkel távoztam. A büféjük szörnyű. . . drága, kelletlen, pofátlan egy állatorvosi ló.
Az úszómedencéjük dermesztően hideg vizű, de impozáns látványú Az élmény medencéjük túl hideg, a tikkasztó napokon elviselhető. A gyógyvizes medencéjük az eddigiekből magasan kiemelkedően jó, csak sajnos általában túlzsúfolt. Az öltöző kulturált. A vizesblokk szintén egy magasabb világot érdemelne. Az áraik. . . . hmmm nézőpont kérdése.
Kihagyhatatlan 2016. február 14.a párjával járt itt
Balatoni nyaralásunk során sikerüt kifogni azt az egy hetet, amikor az egyébként forró nyáron rossz idő volt, ezért a közeli gyógyfürdőket kerestük fel. Egyik utunk a Balatonberényhez közel fekvő Marcali fürdőbe vezetett. Kellemes meglepetés ért minket, mert sokkal rosszabbra számítottunk.
A fürdő viszonylag új, hatalmas park veszi körül sportpályákkal, kinti és benti termálmedencék és úszómedencék is vannak. A büfében meleg ételek is kaphatók elég borsos áron, az italok ára átlagos. A nem túl drága belépő tartalmazza a szauna használatát is, ami a sok vendég miatt elég zsúfolt, és az állandó jövés-menés miatt nem túl élvezhető. A parkolásért nem kell külön fizetni, a tágas parkolóban mindenkinek jut hely. Rossz idő esetén déli parti nyaralásnál remek alternatívája a Balatonnak, a gyógyvíz minősége kiváló, a fürdő ár-érték aránya remek.