Mátraderecske központjában, közel a Mofettához, egy kis csendes utcában búvik meg a vendégház. 3-4 személy számára ideális szállás. A vendégház igazi vidéki ház, persze mai igényeknek megfelelően. Az első szobában 2 ágy van, a nappaliban pedig 1 heverő. Fürdőszoba zuhanyzóval, WC-vel.
A konyhában gáztűzhely, hűtőszekrény, mikró, kávé- és teafőző edények, alapvető eszközök a főzéshez és a tálaláshoz. Cukrot, sót és szalvétát is talál a vendég magának. A fűtés gázkonvektorokkal történik. A tornácról és a kertből a Mátra vonulata látható. Légtávolságban kb. 20 km-re lehetünk a Kékestől. A kertben egy fából készült pavilon alatt lehet ejtőzni, jó időben. Grillezésre, bográcsozásra is van lehetőség. A vendégeink zömét a Mofettába kezelésre járók teszik ki, de sokan jönnek kirándulók, akik a környék nevezetességeit innen közelítik meg. Mátraderecskének a Mofettán kívül, nyári időszakban a strandja is működik, fantasztikus gyógyhatású vizével. De közel van Bükkszék, Egerszalók, Demjén, Eger is. És persze a Mátrát imádók is innen indulhatnak felfedező útra.
Tisztasága nem megfelelő. Pókháló mindenhol. Régi minden bútor ami benne van. Mindentől távol van. A néni sokszor megjelenik beszélgetni,úgy hogy az ember nyugalomra vágyik. Hallgatózott is. . Pénzünket amivel tartozott nem nagyon akarta visszaadni. 9-en voltunk hűtő kicsi,internet nincs. 1 éves gyerek után is elkérte a pénzt. 2 nappal inkább hamarabb hazajöttünk.
A szállás önellátó. Leginkább a Mofetta gyógyító kezelései alkalmából keresik itt a szállásokat. A kert rendezett,a ház egyszerű,tiszta 2 szoba áll rendelkezésre. Egy 2 ágyas ès egy 3 ágyas. Fürdő zuhanyzós,így beteg vagy idős embere is kènyelmessen tisztálkodhat. Konyha jól felszerelt.
Kertjében a kezelések között jól lehet pihenni. A környèken a levegő,a táj csodálatos,madárdaltól hangos. Rövid sétára található a Mofetta kezelések helye,de a szállástól a központ is csak egy rövid séta. Hátránya hogy az ágyak lehetnènek kènyelmesebbek,eléggé elhasználtak. A 3 ágyas szoba nagyon zsúfolt. A tv. régi,és a fogható adók sajnos nagyon kevesek. Itt beteg embereknek ez az egyetlen kikapcsolódása,erre nagyobb figyelmet kelkene szentelni.