Ha a Mátrában jártok, mindenképpen próbáljátok ki ezt a különleges túrát. A 12 gyönyörű szibériai husky által húzott kutyafogat túra során megismerhetitek a Mátra erdei útjait. A túravezető Hering Tamás 1994 óta foglalkozik szánhúzó kutyákkal, 19 éve a kutyafogathatjó sporttal is. Nemzetközi versenyeken is rendszeresen részt vesz.
A túrához mindenképpen előzetes bejelentkezés szükséges. A résztvevők számára biztosítanak sisakot, védőszemüveget és esőkabátot. Csapatépítő tréningekre is van lehetőség.
Kihagyhatatlan 2023. október 3.a párjával járt itt
Aki kutyafogat túrán vesz részt, Mátrafüreden, háromszoros élményben lesz része. Először is kutyák által húzott járművön utazni nem mindennapi, főleg úgy, hogy látod a kutyákon, mennyire élvezik. Nekik ez nem munka. Másodszor a 6 km-es túra útvonal, amin végig haladtunk a Mátrában gyönyörű.
Harmadszor a kutyusok közelsége, barátsága, simogatása is maradandó élmény. Gyerekeknek, időseknek egyaránt ajánlom.