Átlagos
2019. július 28.barátokkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Erős marketinges támogatással megnyitott bisztró-étterem Mátrafüred központjában. Az épületen belül turisztikai központ is van. Elég élesen elüt a környékbeli többi, már évek-évtizedek óta itt működő éttermektől, már csak a külső jegyek alapján is, hiszen a Négy Évszak modern, fiatalos, trendi a berendezése, van és működik a légkondi, igényes az étlap, a pincérek ruházatuk és viselkedések alapján egyértelműen beazonosíthatóak.
Ugyanakkor az árak magasabbak is, mint a konkurenciánál, legalábbis, a jó pár étteremhez képest, akiket az évek során felkerestünk, ők drágábbak. Az étlap rövid, bisztrós jellegű, mutatós, de nekem nem igazán sikerült olyan ételt találni, ami megnyerte volna a tetszésemet. Végül a séf ajánlatból értem egy vargánya-krémlevest. Az illata, fűszerezése határozottan megnyerő volt, azonban állagra egyáltalán nem volt jó, csomós volt, eldolgozatlan, a teteje bőrösödött, és baromi forró volt, ehetetlenül. A többiek étele jobban sikerült, de senki sem volt elájulva tőle, pláne nem ár-érték arányban. A tálalás, az evőeszközök szépek. A terasz is klasszul nézett ki, de amikor odaértünk, nem volt kinn szabad asztal. Itt megvalósult az, hogy a manír, a külsőségek, a rákészülés mellett a konyhára, az ételekre nem sikerült elegendő figyelmet fordítani. Valószínűleg, ha csak inni, kávézni jöttünk volna be, akkor sima 5-ös értékelést adok, így viszont annak a közlébe sem értek. A pincér egyáltalán nem volt kedves, igaz, hogy a közeli fesztiválról jöttünk, sőt azon belül aznap több órát túráztunk is a tűző napon, de azért nem néztünk ki hajléktalannak. Az volt az érzésem, hogy egyfajta sznob hűvösséggel lenézett minket. Talán ezért talált oda olyan nehezen az asztalunkhoz. Kár. Minden esetre lehet, hogy jövőre adok még egy esélyt. . . hátha változott a személyzet - a pincér és a szakács -, meglátjuk.
2Ételek / Italok
2Kiszolgálás
5Hangulat
2Ár / érték arány
5Tisztaság
4 Évszak Palóc Bistorant válasza
Kedves Vendégünk!
Nagyon örülünk a dicséretnek és hogy észreveszi, mennyi munka van abban, hogy a 4 Évszak Palóc Bistorant más legyen, mint a többi hasonló funkciót ellátó vendéglátóhely.
Mi sosem az olcsóságra, sokkal inkább a minőségre törekedtünk, hisszük, hogy aki nem tiszteli meg saját magát (az általa összehívott asztaltársaságot) azzal, hogy az étkezésében a kiváló alapanyagokat válassza, az ételekből a körültekintéssel készülteket rendelje, az nem érdemli meg, hogy nálunk étkezzen. Kulináris kérdéseken, gasztronómiai trendeken és ízlésbéli különbségeken sosem szoktunk vitatkozni. Ugyanakkor egy-egy ilyen bejegyzésben nagy ritkán mégis elmondjuk, hogy éttermünk nem a nagyi konyhája, ha némely vendégünk nem ismerve az adott ételt mellényúl, arról nem mi tehetünk (Azt azért nehezen hisszük, hogy a közel 50 féle étel közül nem sikerült a tetszésének megfelelőt találnia…). Éttermünkben működik az előzetes asztalfoglalási lehetőség, szerintünk senki nem tudja azt garantálni, hogy intenzív időszakban a spontán beérkező szabad asztalt találjon. Aki a szerencsére bízza, sokszor jár úgy, ahogy Ön is. Továbbá azt sem hisszük, hogy ránk, vagy munkatársainkra a sznob hűvösség – bármit is jelentsen ez – lenne jellemző, s higgye el, túrázót sosem néztünk még hajléktalannak, hiszen az éttermet üzemeltető HSB, maga is szervez, akár bakancsos túrákat is, éttermünkben gyakori látvány a túrázásból visszatérő vendég látványa. Kollégánk talán éppen azért „talált nehezen” az asztalukhoz, mert teltház volt, s mert az egyébként az asztalon lévő pincérhívót Önök nem használták. Az oldalunkon nem csak az étlapot, hanem az asztalfoglaláshoz szükséges elérhetőségeket is megtalálják. Legyen szerencsénk jövőre is!
2019. augusztus 5., Ocela Tibor, tulajdonos