A Benevár éttermet a Mátra szívében találjuk, mely több évtizedes hagyománnyal rendelkezik. Az étterem egész évben nyitva tart, ahol házias ízekkel és udvarias kiszolgálással várják a betérőket.
Mivel azt a hírt kaptam, hogy a régi szakács újra az étteremben alkot, újra mertünk próbálkozni. Nos, lehet benne valami. A Jókai bableves újra a régi sűrűségében tetszelgett, a sztrapacska friss, finom, a rántott tonhalhoz a krumplipüré nem grízes-vizes valami, hanem tényleg jó püré.
És ami a heppem a tartár mártás nem híg sós tejföl, hanem valóban látott tojás sárgáját is, sűrű, édes. Ami érdekes volt, hogy hát gyakorlatilag hatan sem voltunk az egész nagy étteremben, és a sok pincér között valahol elvesztünk. Elég nehezen vettek észre, és lassan jött ki a rendelés is. Bealudtak a nagy tétlenségben?
A gyermeknapot mindig Mátrafüreden töltjük, illetve az év során többször megfordulunk a sástói kalandparkban is. Ilyenkor vacsorázni a Benevár étterembe térünk be. Ár/érték arányban nagyon jó, kedves kiszolgálás, tiszta környezet, finom ízek, bőséges választék, nagy adag ételek, jól esik hallgatni vacsora közben a vidám élőzenét. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Elég sűrűn keressük fel az éttermet. Szinte mindig telt ház van főleg hétvégeken, de a pincérek segítenek asztalt keríteni.Mindig tiszta környezet, udvarias kiszolgálás és nem utolsó sorban nagyon finom friss ízletes ételek.Házias megbízható ízek. Ár /érték aránya is teljesen megfelelő. Csak ajánlani tudom mindenkinek
Mátrafüreden járva, igyekszünk a Benevárban elfogyasztani az ebédet. Mindig teltház fogad bennünket. Az étterem jó belső kialakítása miatt sikerül azért egy szabad asztalt találni. A pincérek kedvesek,készségesek. A megrendelt ételre több mint háromnegyed órát kellett várni. A pincér hozzáállása viszont nagyon korrekt volt.
Tájékoztatott bennünket, hogy egy nagyobb társaság rendelése lefoglalja a konyhát, de megértést kért, illetve időnként szólt, hogy kb. mennyit kell még várni. Ha legközelebb arra járunk akkor is betérünk. Az étel friss és finom volt.
Szinte telt ház volt,de azért találtunk asztalt. Elég gyorsan ki is szolgáltak bennünket. Egy kellemes,egyszerű vasárnapi ebédet tudtunk elfogyasztani- megelégedésünkre. A pincér udvarias és barátságos volt. Az ételek melegek, az adagok elegendőek. A tisztaság egy kicsit hagyott kívánnivalót.
Mikor a Mátrában túrázunk, mi mindig betérünk ide. Visszajáró vendégek vagyunk. Udvarias a kiszolgálás, az ételek finomak. Nem túl nagy a választék és ne várja az ember, hogy Michelin-csillagos a színvonal, viszont az árak is barátságosak. A tulajdonos helyében kicsit javítanék az ételek minőségén, a tálalás színvonalán.
Könnyen megközelíthető, a közelben lehet parkolni is. Nyáron kint is lehet helyet foglalni. A kiszolgálás udvarias, az ételek nagyon finomak, és gyorsan fel is szolgálják azokat! A vizesblokk is konfortos! Ár/érték arányban kiváló! Ha tehetem évente többszöri s betérek! Ajánlom mindenkinek.
Az étterem hangulatával, berendezésével régi korokat idéz, tágas terekkel és egy gyönyörű cserépkályhával. A kiszolgálás rendkívül udvarias, az ár-érték arány kiváló, a tisztaság kifogástalan. A vadas igazi - sok helyen már ismeretlen - zsemlegombóccal készül! Van babaetető szék és elég hely családok számára. Nekem a Pacsirtában leírt étterem jutott eszembe a helyről.
Többször jártunk már itt, főidényben, teltháznál, ősszel-télen is. Mindig nagyon udvarias és gyors a kiszolgálás. A berendezés kicsit eklektikus, de rendezett, tiszta; a teríték, a tálalás egyszerű és praktikus - bár a mellékhelyiséget már egy kicsit modernizálhatnák. Különösen a teraszt szeretjük, a kisterem kicsit zsúfolt.
A szülinapozó urak kicsit hangosak voltak, de elnéztük nekik. . . Az ételek mindig finomak, bőségesek voltak, a problémás vendéghez is jó képet vágtak, és hoztak új köretet. (Nem minden gyerek szereti a tejfölt, na. . . ) Tavaly jobban ízlett a remoulade-mártás, de a levesek, a rántott béka és a frissensültek isteniek voltak most is. Házias ízek, néhány palócos fogás, elfogadható árak - mátrai kirándulóknak mi más kell?
Családias hangulat, kedves kiszolgálás, finom házias ízek. Nagyon jól éreztük magunkat ismét. Elég gyakran megfordulunk itt, és mindig elégedetten távozunk, jól lakottan. A terasz hangulata, szépsége magával ragad mindig. Kirándulás után ideális hely, hogy megtömjük a hasunkat kicsit, és a végén elfogyasszuk a jól megérdemelt somlóinkat. Visszaérünk még biztosan