Kiváló 2014. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2014. április 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A neten tájékozódtunk az éttermekről, a Benevár éttermet az úticélunkhoz való közelsége és az - előszezon ellenére - bőséges választék, valamint a kedvező árak miatt választottuk. A telefonon kapott nagyon barátságos hangvételű tájékoztatás után bizakodva kerestük fel az éttermet, és bizony, kincset találtunk. A főételek árai 1200-3000 Ft között mozogtak, így bátran válogattunk - ráadásul a napi ajánlaton újabb csemegéket találtunk. Így kóstoltunk rántott békacombot remoulád-mártással (isteni!!!), rántott süllőt, igazi, kézzel pucolt, jól átsütött sültkrumplival és remoulád-mártással, omlósra sült vaddisznócombot gyümölcsös áfonyamártással és igazi krumplipürével. Az én választásom a kakashere pörkölt és a juhtúrós sztrapacska volt - amivel hazarepítettek a gyerekkoromba. Ilyen volt anyukám sztrapacskája is, aki a felvidéki nagymamájától tanult főzni. Az adagok bőségesek voltak, a tálalás egyszerű, de gusztusos, a környezet hangulatos és tiszta, a kiszolgálás gyors és figyelmes - távoztunkban még programlehetőséget is ajánlottak. Már evés közben tudtuk, hogy ha újra a Mátrában járunk, a Benevár étterembe mindenképpen visszatérünk. Nagyon melegen ajánlom minden Mátrafüred felé kalandozónak!
Tradícionális magyar étterem a Mátrában hazai és már-már néha elfelejtett palóc ételekkel, mint például a rántott békacomb, borjúláb, rántott velő stb.
Gyakran kerestük fel az éttermet, ha Mátrafüden pihentünk. Az ételek minősége mindig rendben volt, a kiszolgálás teljesen átlagos, elfogadható. Azonban legutóbbi ebédünk kiábrándító volt. Jelentősen, szembetűnően kisebb adagok, a leves elfogyasztása után 40 perccel érdeklődni kezdtem a főételek...