Sorbanálltunk párom evett is egy fagyit. Számomra az egyetlen cukormentes fagyi mix nem tűnt nagyon kívánatosnak, így kihagytam a helyén történő fogyasztást.
Hát ez nem a mi napunk. Úgy látszik hétfőn munkaszünet van Mátrafüreden és környékén,az éttermek zárva tartanak. Már mindegy,csak együnk valamit lévén délután fél négy. A füredi "belvárosban" egy ,csak egy leány van talpon a vidéken, a fagyis, gofris, palacsintás bódé dolgozója. Kérünk egy hot-dog-ot 2 palacsintát és egy Fantát+1 vizet.
Némi türelmet kér,több rendelés van. Nem csoda,szinte minden zárva. Mi a 4 évszakba mentünk volna. Kb. 25 perc várakozás után megérkezik az ebéd. Hát ennél kisebb hot-dog-ot még nem ettem,de az óriás palacsinta végre elveri az éhségünket. Az egész képen láható produktum 3. 140 ft. "Gazdaságos" kiszolgálással - füredi népszokás lenne? - mert blokkot számlát itt sem kapunk. Lényeg hogy végre valahol kaptunk enni. Minősités: ajánlott Értékelés: 6/10 pont
Remek kis büfé, központi helyen. A palacsinta és a gofri szenzációs (még receptet is kellett kérnem, gyerekeimnek annyira ízlett! ), a csavart fagyi is finom. A büfé mellett kényelmes, igényes, virágos párnákkal ellátott raklapbútoroknál lehet elfogyasztani a rendelt ételt, italt. A személyzet kedves, udvarias. Idő hiányában a szendvicseket sajnos nem tudtuk megkóstolni.
Évek óta működő fagyizó a mátrafüredi büfé-soron, a főút közelében. Bár az utcán végig lehet ingyenesen parkolni, de egyetlen szabad hely sem lévén, majdnem az utca végéig kellett gurulni, hogy találjunk szabad helyet. Korábban "twister" néven futott ez a fagyizó és a másik, időben korábban nyitott egységük Gyöngyösön található.
Amióta legutóbb jártam itt, elég komoly modernizálódáson és fazonigazításon esett át a fagyizó. Modern betűtípus, sötétbarna alapon fehér feliratok, amolyan bisztrós hangulat, és az ételkínálat is sokkal szélesebb lett. Persze a vezértermék maradt a gépi csavart fagyi, amelyet 3 méretben és 6 ízben lehet kapni, némi megkötésekkel. Ha ugyanis a kicsi 290 Ft-os adagot választja az ember, akkor a 6-ból nem bármelyik ízt lehet bármelyikkel kombinálni, hanem csak a 3 fix pár közül lehet választani. Mivel a 6 ízből számomra a rumosdió volt a legszimpatikusabb, így kötött volt, hogy mellé tejszín fagyi a párja, így viszont vizuálisan nem érvényesült az a bizonyos csíkos, csavart hatás, mert a 2 fagyi szinte azonos színű volt, beige és fehér (ld. fotó). A fagyi számomra átlagos volt, nem vágott hanyatt az élmény. Egyébként volt még csoki és áfonya, vanília és citrom íz. A fagylalton kívül lehet még kapni sok mindent itt: gofrit, óriáspalacsintát, paninit, jégkását (150 Ft/dl), amerikai hotdogot, de 10-ből 9 sorban álló fagyit vagy fagyit is kért. Gépies, de gyors, pörgős kiszolgálás. Ülőhelyeket, saját asztalokat nem láttam, elviteles büfé.
A falu vendéglátóipari központjában, a park és a buszmegállók mellett jó helyen egy fagyizó. Van egy kis terasza, ami komondottan dizájnos, első ránézésre raklap bútorokból áll színes párnákkal. Jobban megnézve látszik, hogy nem raklapok,hanem annál jobb anyagból összeácsolt asztalok, padok.
A fagyi finom, bár a csokoládé mázzal nehezen boldogultam, és az állaga sem tetszett, de lehet, így hivatalos. A csokiöntettel pohárból azonban semmi gond nincs. Nem csak fagyi van, de gofri, palacsinta, egyebek.