Az út túlsó oldalán lévő büfésoron színvonalas cukrászda és kávézó eddig nem volt, 2 fagyizó és egy gofris működik amott, így akár hiánypótlónak is nevezhetjük a Szó Ami Szót. A név talán egy kis magyarázatra szorul, de akik követik a hazai gasztronómiai eseményeket, azoknak beugorhatott, hogy ezen a néven Balatonkenesén működik egy kitűnő kézműves pékség pár éve, akik 2020-tól melegkonyhával, reggeliztetéssel, sőt borvacsorákkal is próbálkoznak. A tulajdonosi kör a salgótarjáni G & D kézműves cukrászda, a Szó-család, a fiúk: Gellért és Dániel, illetve az édesanya, Katalin. A G & D Gyöngyös főterén is működtet több éve egy remek cukrászdát, szóval így áll össze ez az egész komollyá fejlődött családi vállalkozás. Alapvetően a kávé miatt jöttünk, mert a büfésoron árusított nem volt valami jó, ez volt az első pozitív élmény. Utána megnéztem a süteményeket a hűtőpultban, jobbnál jobb, szebbnél szebb finomságok. A színes macaron készletet két részletben felvásároltam, a 350 Ft-os darabár manapság már olcsónak tekinthető. Volt közte tökmagos, epres, vaníliás, áfonyás, levendulás, karamellás. Az állaga, macaron-jellege rendben volt, de a krémes töltelékek ízei szerintem lehetnének intenzívebbek, ha ennyi kritikai megjegyzéssel élhetek. Minden esetre amit a gyerekeknek vittem haza ajándékba, az percek alatt elfogyott. Adalék- és gluténmentes kézműves fagylaltot készítenek, kb. 16 féle ízben, a vilmoskörtét, fügét, mákot, Rákóczi túróst és a Raffaellot emelném ki, ez utóbbit kóstoltam, megelégedéssel. A sütemények idénygyümölcs-hangsúlyosak, többféle mentes terméket is készítenek. Most a szeder és a többi bogyós gyümölcs, áfonya, málna volt a sláger, én is nagyon szeretem ezeket. A süti szeletárak 690-1050 Ft között alakulnak, hát, nem olcsó. . . Meggyes-mákos és túrós rétest is sütnek (450 Ft/db), valamint túrós pitét, ezekből is kóstoltunk. A pékség részleg felelős a kenyerekért, veknikért, pogácsáért és a díjnyertes croissant-ért, ez utóbbiról sajnos lemaradtunk. Példaképpen készítenek francia bagettet (540 Ft), teljes kiőrlésű királybúzás cipót, francia falusi cipót, rozskovászos burgonyás kenyeret, Provence-i olívás veknit. Cukrászati versenyeken többszörös díjnyertes termékeik vannak, országtortában is utaznak (de ottjártunkkor nem volt). A kiszolgálás is nagyon kedves, barátságos volt, jót beszélgettünk a környékbeli programlehetőségekről.