Érkezés 13. 00-kor. Pincér
a helyzet magaslatán,étlap azonnal,mit kérünk inni. Étlap 3 nyelvű,szerintem tökéletesen elég a választék,levesből is 6 féle van,500-tól 1,200 ft-ig. A főételek 1700-2,300 ft-ig,barátságosnak tűnik. A konyha téli álmot alszik,bár úgy látom van ételkiszállitás is helyben. A leves a 30. percben érkezik,ez nagyon sok idő, szezon vége ide vagy oda. Viszont kitűnő a leves,sőt a zöld erős paprikáról is hallottak,nem úgy mint a konkurrenciánál. A leves korrekt adag,kb. 4 dl. Társam szerint a halászlé is kitűnő! Van idő,ünnepelni jöttünk, kivételes eset,de rá is érünk. Szép hely,a tuják már megnőttek,nyáron kellemes lehet itt ebédelni. Az étterem olyan mint egy galéria a festményekkel. Tisztaság kifogástalan,személyzet figyelmes,ahogy leteszem a kanalat,jön,és viszi el. A főételek a 60. percben érkeznek,izléses tálalással,érdemes a fotókat megnézni. Egy baki van,ami kettőből áll,két uborkasalátát kapunk,holott én csemege uborkát kértem. Természetesen azonnal ki akarja cserélni,de nem, hagyja itt,megesszük azt is,én természetesen kapok csemege ubit. Csendes, nyugodt hely,alig 40-42 decibelt mérünk. Az ételek kitűnőek! A húst nem tudom elvágni késsel,mert annyira puha és omlós! A köreteknél a rizs jó,a krumpli itt is ,,zacskós,, de ehető. Tényleg nem sietünk,ezért kérünk desszertet is. Érdemes megnézni a,desszertek tálalását. A gesztenyés fagylaltkehely és a palacsinta is dekorativ. Ráadásul izre is finomak! Végül kapunk egy jó kávét. Ekkorra már 3 óra felé jár az idő,de most nem sietünk. Számla jön,13,200 ft összesen,igaz,iddogáltunk is rendesen. Távozunk 3/4 2-kor. Étkezési idő 105 perc. Összegzés:
Nem értettük,hogy ilyen eldugott helyen hogy lehet ez, a helyi legjobb étterem,de a Hargita (Békéscsaba) óta ilyeneken már nem csodálkozunk. Nem állitottuk embertpróbáló feladat elé a személyzetet,csak ketten voltunk,de folyamatosan törődött velünk. Az adagok megfelelőek,ételekbe nehéz belekötni. Tisztaság,rendezett környezet,igényes étkezési körűlmények. A számla korrekt,sőt ilyen levesért a 650 ft nevetséges összeg. Ugye, étterem osztályozásnál mindig 10-ről indulunk,és levonjuk a hibapontokat. Hát itt nem sok van. Egy baki volt a salátával,de az nem gond,javitható,megettűk mind a hármat,sőt a harcsához mellékelt, ,,főnökasszony salátájával,, mind a 4-et. Hogy nem adok 10 pontot,annak egyetlen oka van,a levest 15-18 percen belűl fel kell szolgálni. Az, ,ezűstérmesnél,, az 5. percben megkaptuk. Ezért kap a személyzet csak 4*-ot. Ez nem változtat a minősitésen. Minősités: különösen ajánlott ! Értékelés: 9,4/10 pont
A cim magyarázata:
boglár
(régies) Ékköves, gyöngyös, zománcos arany vagy ezüst ékszer, dísz, gomb.
Boglárka Panzió-Étterem ás Apartmanházak válasza
Kedves Vendégünk!
Először is szeretnénk megköszönni a részletes, mindenre kitérő értékelését, amit nagy örömmel olvastunk. Családi vállalkozásként 25 éve valljuk, hogy minden egyes vendéget, aki megtisztel minket azzal, hogy ellátogat hozzánk, úgy kell vendégül látni, hogy kellemes emlékként gondoljon vissza a Boglárkában eltölt időre és máskor is visszatérjen hozzánk, sőt bátran ajánljon minket másoknak, hiszen mint tudjuk az elégedett vendégnél nincs jobb reklám.
Reméljük, lesz még alkalmunk vendégül látni Önöket a jövőben.
2017. november 7., Boglárka Panzió-Étterem ás Apartmanházak, tulajdonos