Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesd bemutatkozása
A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesden, az Európa-szerte elismert Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában található. Vendégei együtt találják meg itt a rehabilitációt a fürdés élményével, a rekreációs kezeléseket a különböző aromás fürdőkkel, valamint a konferenciák, rendezvények kiváló helyszínét.
Első alkalommal jártunk a Balneo Hotelben november elein. Kettő éjszakát töltöttünk a szállodában párommal és az orosz vendégekkel. A szobák kényelmesek, kedves személyzettel. Az ételek finomak és változatos voltak. Sajnos nem fürödtünk sokat az belső-külső és kettő gyógyvizes medencékben.
Az első egész nap folyamán igazán jól éreztünk magunkat. De a következő napon a wellness részleg műszaki meghibásodás miatt a külső medence vízszint alacsonyabb lett, mely a wellness belső területbe hideg levegő behajtást okozat. A harmadik napon már a gyógyvíz medencék sem működtek.
Összességében klassz hely, szerettem. A kaja választék a ****-os szintet hozza. A fürdő részleg rendben van. Gyógyvíz is van.Személyzet udvarias. Remek helyen van, Zsóry amúgy is a szívem csücske.
A szálloda alapvetően jó lenne első benyomásra is kellemes, kedves személyzettel. A tisztasággal sincs probléma. Az első gond az érkezéskor adódott a szállásvadászon foglaltunk kifejezetten kértem , hogy kádas szobát szeretnénk !
Ennek ellenére zuhanyzósat foglaltak a hölgy a recepción először nyomát sem látta a kérésünknek majd a papíron vastagon kiemelve megtalálta ezt a megjegyzést és sűrű elnézés kérések közepette tudatta, hogy nem tud szobát cserélni, mert telt ház van. A szoba tele volt apró hibákkal ami szerintem egy 4*-os szállodánál elég elkeserítő. Zuhanyzó ajtó kiakadva később majdnem ránk dőlt,a kabinban hosszabb fürdésnél elfogy a levegő, szellőző a kabinban nincs a fürdőszobában is alig ér valamit. A WiFi a szobánkban használhatatlan volt, kábeles internet csatlakozó a fali aljzatban van , de bele volt szakadva előző vendég által már egy kábel. Kértem a javítását amit úgy oldottak meg hogy betekert a mester 2 csavart hogy ne essen ki az aljzat legalább, de internet továbbra se jött kábelen. A szemetes pedálos lett volna csak el volt törve ennek is kértem a cseréjét a 3 nap alatt nem sikerült megoldaniuk. TV egy ezer éves Fujitsu Siemens kisméretű monitor amire egy set top boxot rákötöttek és szigszalagozott kábelekkel az kapcsolja a monitort is be. A wellness kicsi ha teltház van esélytelen elférni, a játszószoba a lehető legrosszabb helyen van az étteremből nyílik és a mérete is nagyon kicsi 3 gyerek még talán elfér na de egy ekkora szállodánál szerintem vicces! A parkoló is alul méretezett, de megoldották a problémát helyben a gazdasági udvarra is beengednek. Ennyit a hibákról és, hogy jót is írjak a tisztaság megfelelő volt, ételek finomak voltak a mennyiség és választék is jó volt. Gyerekeknek a mini disco jópofa ötlet kicsit több támogatást kéne nekik erre fordítani. Foglalkozások is ötletesek gyerekbarát animátorokkal. Sajnos a sok apró kellemetlenség miatt nem valószínű, hogy visszatérünk és ezért nem is ajánlanám másoknak!
Kedves segítőkész személyzet. Kellemes hangulatos szobát sikerült kapni ráadásul a városi tűzijáték is látható volt a teraszról. Az étteremben nem lehetett éhen maradni. Mindent lehetett találni kinek mire volt igénye. A szálloda Wellness része kicsinek bizonyult, mert sok esetben esett az eső és mindenki beszorult a belső részbe, nem igazán töltötte kint valaki a pihenését.
Nagyon örülünk, hogy ezt a szállodát választottuk a hosszú hétvégére. Mindennel meg voltunk elégedve és ez nagy szó :-) Szép. nagy és napos szobát kaptunk, ez külön plusz pont. A wellness részleg kiváló, minden igényt kielégítő, 4 medence, sok szauna és egyéb teste és lelket üdítő szolgáltatás.
Az étel nagyon nagyon finom volt, különösen tetszettek a finom falatkák a vacsoránál. A személyzet nagyon kedves és szolgálatkész volt. Kellemes plusz programok (pipics sütés) és lehetőségek is voltak (masszázs, bicikli használat). Igazán jól éreztük magunkat és csak ajánlani tudjuk ezt a helyet.
Hangulatos szoba, a személyzet leste minden kívánságunkat, mivel korán reggel kávézom, felajánlották hamarább bejönnek csak hogy kielégítsék kívánságom! :-) Tiszta, nagyon szép szálloda!! A férjemmel nagyon meg voltunk elégedve, visszajáró vendégek leszünk!
A csillagok alapján mindennel meg voltunk elégedve. Én 2x jártam a szállodában. Ha mindenképpen a negatívum. . . . . . . szégyen ezt leírni mert mindenkinek más az igénye, szokása. Szóval a meleg büfévacsorák nekünk időnként kicsit extravagánsak voltak, de érhető 4 csillagos szálloda, mesterséf aki ki is tett magáért, a szokványosabb ételek pedig kicsit nehezek voltak öregecske gyomrunknak.
Szégyellve írom le ezeket, mert mindig jóllakva keltünk fel az asztaltól és ez tényleg csak szőrszálhasogatás. Hálásak vagyunk a kíváló ellátásért és ha jó sorsunk úgy hozza ismét visszatérünk.
Az ott tartózkodásunk alatt munkálatok folytak a wellness részlegen, volt olyan szauna, ami egyáltalán nem működött. Mindezek ellenére jól éreztük magunkat, a személyzet kedves, előzékeny volt. Nem volt akadálya a késői távozásnak sem. A vacsoránál voltak kemény húsok. A levesek finomak voltak, a desszert kínálat is bőséges volt.
Túl zsúfolt az étterem, sok az asztal, az ételnek az elhelyezése elég problémás, valamikor sokkal jobb volt /például két éve/. Az utolsó napon ingyen lehetett ott maradni, most már fizetni kell, egy ilyen előkelő hoteltől ez elég furcsa.
Igazi kikapcsolódás ! 3éjszakás csomagot foglaltunk a barátainkkal. A telefonos foglalásnál a recepciós hölgy igen előzékeny és készséges volt ! Elmondható az ott töltött napokra is ,hogy bármilyen kérdésünk kérésünk volt azt maradéktalanul teljesitették. A személyzet -gondolok itt a pincérektől a szobát rendbetartó hölgyekig - igen előzékenyek barátságosak voltak.
Külön kiemelném a wellness és a medence rész tisztaságát. A szaunaszenánszok nagyon üditőek voltak,a masszázsok is kellemesen kiegészitették a pihenésünket. Külön köszönet ezért az ott dolgozóknak ! ! ! Az ételek minősége kifogástalan és bőséges volt. Barátaink akik most jártak itt először is csak szuperlativuszokban nyilatkoztak. Kössszzzz Balneo! ! Visszatérünk !