Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesd bemutatkozása
A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesden, az Európa-szerte elismert Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában található. Vendégei együtt találják meg itt a rehabilitációt a fürdés élményével, a rekreációs kezeléseket a különböző aromás fürdőkkel, valamint a konferenciák, rendezvények kiváló helyszínét.
3 éjszakát töltöttünk a hotelben. A szobák megfelelnek a 4 csillagos követelményeknek hasonlóan a szolgáltatásokhoz. Most előszezonban a fürdő rész kényelmes volt, de gondolom főszezonban szűkös lehet. A köppenyeket nehéz volt a kevés hely miatt felakasztani, így nyugágyra dobtuk hely hiányában.
Az élmény medencét használtuk a hőfok miatt és kényelmes is volt kevesebben voltak mint a melegebb vízben. Az étterem kínálata színvonalas volt, bőséges és folyamatosan pótolták. Mindent összevetve jó emlékeket hagyott ez a néhány nap, másnak is ajánlom!
(Nyugdíjas házaspár unokával-ilyen választási lehetőség nem volt. ) Különösen tetszett, hogy márciusban a szabadban fürödhettünk, a 4 éves unokánk számára ez nagy élményt jelentett. Tetszett a vizitorna, a többféle szaunázási lehetőség, a sóbarlang. A reggeli és vacsora választékos, akárki megtalálhatta a neki megfelelőt.
Finom és ízletes meleg ételeket kínáltak. A személyzet odafigyelő és udvarias volt. Éltünk a hosszabbítási lehetőséggel, így későbbi időpontban hagytuk el a szobát, több időt tölthettünk fürdéssel. Sajnos a "darapuding" receptjét elfelejtettem megkérdezni.
Kellemesen töltöttünk itt három napot,finom ételek kedves kiszolgálók voltak. A medence vize hideg volt számomra,a gyógyvizes az jó kellemes csak gyerekek nem mehetnek bele. Ezért gyerekekkel ide nem jönnék még egyszer. A fürdőmester edzett szaunázott mindent csinált csak a dolgát nem végezte.
Márciusban töltöttünk el a férjemmel 3 napot a hotelban. Kellemes volt, a személyzet kedves és figyelmes volt, a wellness részen a fából készült pihenő ágyak kényelmetlenek voltak. Nem ellenőrizték a szaunázókat, hogy a kiírás ellenére sem úgy használták ahogyan kell és illik.
Nagyon jó volt a vízi torna és a szauna szeánsz, kedves és figyelmes volt a fiatal ember aki vezette. A szobában kényelmetlenül magas volt az ágy, a fürdőszobában pedig a wc. Nagyon erős bűz jött a zuhanyzóból, amit a szobaasszony igyekezett tompítani a lefolyóra tett nylon zacskóval. Ezek egy kicsit rányomták a bélyeget a pihenésre, viszont a konyha mindenért kárpótolt bennünket. Kiválóak és nagyon változatosak voltak az ételek, a kiszolgálás minden igényt kielégített, ez valóban 4 CSILLAGOS volt.
Szerintem egy átlagos ellátást, kiszolgálást nyújtó hotel. Az értékelést már az előzőekben megcsináltam, nem tudok többet mondani,ez egy átlagos hotel,átlagos kiszolgálással. :) Még mindig rövid? Személyzet,tisztaság ár átlagos,a kényelem jónak mondható, a szolgáltatások,étkezés szintén átlagos. Bízom benne, hogy ennyi már elég lesz.
Tetszett a szálloda elhelyezkedése, a Zsóri-fürdő közelsége,a nyugalom, dohányos lévén a szivarszoba léte, elhelyezkedése. Ami kevésbé tetszett: az ágyak matracainak puhasága, a párnák rosszak, mind a négyen derék, ill. nyakfájással ébredtünk. Nem tetszett továbbá, hogy az étterem dolgozói nem figyeltek kellően az elfogyott ételek pótlására, többször szólni kellett, hogy pótolják azokat. Néha a meleg étel hideg volt.
A szállodai szolgáltatás kitűnő, a konyha remek, azonban a fürdőrész nagyon kicsi. A szállodai és konyhai személyzet kiváló, udvarias, jól képzett. A fürdőről ez nem mondható el. A fürdőmesterek alig találhatók a helyükön, az elemi udvariasság szabályait sem ismerik (pl. nem köszönnek).
A infraszauna reggel 9-kor még teljesen hideg; a gyógymedence vizét a zárás előtt egy órával elkezdik leengedni annak dacára, hogy a medencében még vendégek tartózkodnak.
Jól megközelíthető, könnyen megtalálható helyen van a szálló. Bár parkolója nem túl nagy, de találtunk helyet az autónak. A recepción mosolygósan fogadtak,ettől olyan érzésünk volt, mintha régóta minket vártak volna. A szobánk tágas, tiszta, nagyon kényelmes volt. A wellness részleg nagyon jó!
Nekünk a Zsóry vizes medencék voltak a kedvenceink. De kényelmesen lehet úszni és a külső medence is fantasztikus! Az étkezések során a bőség zavarával küzdöttünk! Ínycsiklandó ételek sora és különlegesen finom ízvilág miatt dicséret a konyhának! A pincérek villámgyorsan cikáztak, nem nagyon kellett várakozni. A személyzet egyébként is maximálisan figyelmes és kedves volt minden pontján az épületnek. Szívesen visszatérnénk! ! !
Másodszor voltam a Balneoban feleségemmel és barátaimmal. Általában nagyon elégedett voltam, jól éreztem magam. Kisebb (a négy csillaghoz nem méltó dolgok )zavartak, de ezek javíthatók. Remek a welness részleg, nagyon finomak a gyógyvizes medencék. Kevés a medencetéri akasztó a köntösöknek, ezért mindenki lefoglal egy nyugágyat, akkor is , ha nem használja.
Ugyancsak nincs akasztó a férfi öltözőben. A kültérre kiterjedő nagyon finom pihenő medence kijárati ajtaja nemcsak korszerűtlen, hanem szerintem kifejezetten balesetveszélyes volt ottlétünkkor a szélvédő műanyag lappal. Nem tettszett, hogy az éttermen keresztül mentek fel szobáikhoz egyes fürdőzők és nem használták a fürdő bejáratot. Ezt az ajtót zárva kellene hagyni. A műanyag szálakkal készített napozó székek jórésze rendkívül megereszkedett, javításra vagy cserére szorul. Ha keresnék, se találnék ezeknél jelentősebb hibákat. De nem keresek, inkább újra megyek. . . !
Szép környezet, udvarias személyzet, tágas modern és kényelmes szoba még is otthonos. A wellnessrészleg rendben van, igaz egy két helyen vannak hiányosságok-javítani valók de ez ne befolyásolja az élményt. Az étterem ízlésesen modern, világos és nagy, de még is otthonos és világos, jó volt reggelizni menni és közben bámulni kifelé a hatalmas ablakokon.
Bőséges és ízletes reggelibüfé,kedves és figyelmes felszolgálók. Ami feltűnt, hogy figyelnek a gyerekkel érkező vendégekre mindenhol. Hétközben voltunk.