Mentem szépen, de nem találtam semmit, találtam viszont három közmunkást, akik gazoltak az árokban, hát megkérdeztem őket. Na, gondolhatod. . . kunbaba? Hogy az mi? Ők a honfoglalás óta itt élnek a városban, de ilyent még soha. . aztán az egyik kitalálta, hogy a nő lesz az, aki a kezében valami kisgyereket fog. Hevesen tiltakoztam, hogy nem nő és nem fog kisgyereket. Na, sebaj. . kijött valami főnök az úthoz, az is bekapcsolódott, tőle is megkérdeztem. Ez nagyon viccesre sikerült, azt mondja a pasi teljesen feldúltan, hogy az Isten a F*** beleveri (már elnézést, tette hozzá), nem elég, hogy a vármegyéket, főispánokat visszahozzák, most még a kunokat is? ? ? Ezen sírtam meg nevettem, de valahogy elmagyaráztam, hogy miről van szó, aztán végül mégis megtaláltam, a túrkevei úton kell kifelé menni a városból ott lesz az, egy noname térséget elneveztek Kun térnek, egy dombra (kunhalom) meg felállítottak egy tipikus Györfi Sándor-féle kunbabát, pont abban pózban, mint a többit, melyek tőle erednek, széttárt lábfejek, kézben kis ivóedény, jellegzetes úszósapkás fej. . . egy a sorozatgyártott kunbabákból. De legalább megvan, és kiegészíti a kunbabák gyűjteményét, megjelöli e kirándulóhelyeket.