2015. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. november 27.Ajánlom a helyet másoknak is!
Már többször jártam itt az évek során, és ahogy egy előttem értékelő kolléga írta, tényleg javult a minőség, de néhány apróság nagyban rontja az összképet.
Maga az étterem és környéke, valamint a belső berendezés, az enteriőr szép, és harmonizál az épület klasszicista stílusával, de a belső kialakításában már van egy apró hiba: az étterem két helyisége közötti átjáróban vannak a kabátakasztók. Így hideg időben a sok kabát kényelmetlenül leszűkíti az átjáró teret.
Más: a levest kis piros zománcos fazékban hozták, amiről kívülről már lepattant egy foltnyi helyen a zománc - mondhatom, könyű szökött a szemembe... Mint otthon falun nagyanyámnál - nála ki is lukadt anno, viszont jött a drótos tót, aztán tüchtig módon megreparálta... Szóval ennyire azért nem kéne autentikusnak lenni :). A személyzet eléggé enervált "jó munkahely ez, csak az a sok vendég ne lenne" érzés jött le nekem. Egyszóval: a vendégre jobban odafigyelő stílus kellene.
Az ételsor:
Húsleves háziasan, töltelékkel. Átlagos ízek, jó forró leves, dicséretes az erőspaprika.
Grillezett libamás juhtúrós sztrapacskával, sült hagymával: ez egész jó volt. A sztrapacska a libazsírral és libatepertővel határozottan ízlett. A grillezett libamáj belül nyers volt: nem hiszem, hogy ennek olyannak kell lennie, mint egy steaknek - medium rare fokozatnak felelt meg. Azért elég ízletes volt. Az más dolog, hogy nekem a nyersebb húsok bejönnek.
Sárga Borház túrós palacsinta kemencében sütve: na, ez tűzforró volt, a palacsinták széle ropogósra pirulva. Szép és ízletes, bár én egy picivel kevesebb cukrot képzeltem volna el - az is megoldás lenne, ha a vendég ízlés szerint édesítené. Kicsit sok volt, itt a kevesebb is elég.
Egy kapucsínóval zártam - ittam jobbat is.
Összességében megfelelő ár-érték arányú a hely, aki betér nagyon nem fog mellé.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Sárga Borház Vendéglő további értékelései
2023.10.22a párjával
![]()
Kellemetlen, hideg esőben jártuk a környéket, és közben kerestünk egy jó éttermet az ebédeléshez. A netes infók nem sok jót ígértek, ám amikor megláttuk ezt a bájos kis kastélyt az út mellett, amely előtt több autó is parkolt, rögtön éreztük, hogy jó helyen járunk. És valóban! Az állítólag hajdan...
2023.07.22gyerekekkel
![]()
Az étterem belső része egyszerű, de nagyszerű. (Kivétel az étkezőasztalokra "feldobált" az abroszok, pecsétes, szakadt kárpit: esztétikai fájdalom) A terasz...
2021.08.26a párjával
![]()
Barátaink ajánlották az éttermet, és nagyon dicsérték, nem véletlenül. Annak ellenére, hogy a főút mellett található, nem zajos, és kifejezetten hangulatos a terasz is. Parkolni az étterem előtti parkolóban lehet. A kiszolgálás csillagos ötös volt: kedves, figyelmes, gyors. Az előétel és a leves...
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal
Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyháza - Sóstó