Véletlenül fedeztük fel útban hazafelé a helyet, ahol kellemes környezet fogadott minket. A pincér udvarias és kedves volt, gyors volt a kiszolgálás. A választott ételek ízlésesen voltak tálalva, bőségesek és nagyon finomak voltak. Nálam még a tiszta és hangulatos mosdó is nyerő volt! Csak ajánlani tudom másoknak is. Mi biztos, hogy ide máskor is be fogunk térni. :)
Hosszú túra után éhesen éhesen tértünk be Mikóházán a malomtanya étterembe. Kicsit félve, mert néhány kilométerre arrébb nagyot csalódtunk egy vendéglátó helyben. Véletlen vettük észre, átutazóban. Nem bántuk meg. Nagyon kedves és gyors kiszolgálás. Finom ételek. Szépen berendezett étterem. Kényelmes székek.
Egy szombat délután túra végeztével kb 40 fő "zúdultunk" be az étterembe. Minden asztal foglalt volt (kicsi a belső rész, de normál esetben ez biztosan elég) a teraszhoz még hideg volt. Ki csak kávét, bor, sört ivott, ki enni szeretett volna. A személyzet ennyi emberhez kevés volt, ezért azonnal segítséget kértek.
Nagyon gyorsan megoldották a váratlan helyzetet, a pultnál is kiszolgáltak, és a felszabadult helyeket is elfoglalhattuk. Az ételek finomak voltak, forrón, és hamar kihozták. Az árak is elfogadhatóak voltak. Nagyon meg voltam elégedve.
Menüt ettem itt egyetlen alkalommal. Nem vágyom vissza. . . Azt a palacsintának nevezett valamit amit adtak szerintem nyugodtan dobják legközelebb egyenesen a kukába. Az étteremnek NEM része a rádióhallgatás. Ha a tulajdonos rádiót akar hallgatni ám tegye. De ha valakinek zúg a feje már több száz km levezetése után az inkább csöndre vágyna. Jó helyen van az étterem, nem lehetne megpróbálni normális kaját adni?
Nem az első alkalommal tértünk be ebbe az éterembe sem. Az út mentén, szerencsére kis forgalom mellett helyezkedik el. Mondjuk a bennfentes parkolóban álló autó motorháza majdnem belóg a teraszra, de út menti étterem esetében elviselhető. A terasz a szokásos, kockás abroszok, készséges pincér.
A belsőről általában csak télen van fogalmunk, vagy ha használni kell a mosdót is. Az étlap egy laminált lapból áll, így kétoldalasként sem sok étel szerepel rajta. Megszámoltam, 11 főétel van a menüben, nagy része így vagy úgy rántott hús, vagy sajt. Nem teszi tehát magasra a mércét, de azt szépen hozza. A husi finom, átsült, jó a panír, a sült krumpli kimondottan finom. Az adag pont akkora, amit egy kirándulás után simán elfogyasztok, de nem pukkadok, viszont nem maradok éhes sem. Páromnak em volt baja az étellel. Amit rendelt, korrektül megkapta, ízletes volt. Díszítés felejtős. Aki húst és krumplit rendel. Azt kap. Nem többet, nem kevesebbet. Mondjuk a túróval, apróra vágott hagymával töltött rántott bordán volt némi póréhagyma karika, de az kb az étlapon is szerepel. Ebben ennyi van. Gösser sört mérnek. Ez pozitívum. :)
A pincér az egyik asztaltól elkódorgott lurkóval társalgott guggolva, mert az a küszöbre heveredve tanulmányozta az ujjait. Szóval gyerekbarátnak tűnt a dolog. :)
A környező nyárfákról szállt a szösz, de ez a kerthelyiséghez tartozik. Akinek ezzel baja van, levest benn egyen.
Mint a címben is írtam rendszeresen eszem itt van amikor menüt és van amikor az étlapról rendelek. A menü az mindig finom és bőséges, bár ez az étlapon szereplő ételekről is elmondható, most felmerülhet a kérdés miért csak 4 pont az ételek és italokra adott pont! A mai halászléért és egy jó múltkori levesért.
Nem szeretem a pangásiusból készült ételeket és szerintem a mai halászlevem amit harcsának adtak az volt! Egyébként szívből ajánlom mindenkinek az éttermet jót tud enni!
Ha valaki ezen a kornyeken jar, alljon meg egy jot enni ebben az etteremben. Azok, akik a kornyeken laknak ugy is tudjak, hogy nagyon finom, hatalmas adag(en becsomagoltatom a felet, mert nem birtam megenni)es raadasul aranylag olcso (a mennyiseghez es a minosegkez kepest), profi kiszolgalas var rajuk.
A kave es a deszertek is finomak, es beengedtek a kutyusunkat is, (elvolt az asztal alatt)A pincer ur profi, gyors, kedves, mit akarhatnank meg?