Érdekes
2024. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. május 18.Ajánlom a helyet másoknak is!
Gondoltam egyik este, meglátogatom a Trianon emlékművet, ami a Palacka hegyet díszíti. Gondolom, azért került ide, mert innen jól látni a határon túlra, és ideállva arrafelé bőszülünk. Így utólag azt mondhatnám, hogy autóval is feljöhettem volna, de nem volt elég bátorságom az ismeretlen útviszonyok miatt, ezért leraktam a völgyben, aztán nekiálltam megmászni a kaptatót. Szép az erdő, ahogy lassan alkonyodik benne az élet. Felérve a dombra kilihegtem magam (te nyugodtan megpróbálhatod autóval is, sikerülni fog), aztán bejártam, megnéztem, ami megnézhető. Hármashalom hatású gerendaácsolatok vannak, az foglalja magába az ismert térképet és nemzeti fájdalmat. Szép a kilátás, ahogy megy le a Nap, úgy húzzák lefelé a függönyt az égiek. Mellette kis kilátó-ácsolat van, nem túl magas, de érdemes felmenni, onnan nézni szerteszét. Hátul, vagy 100 méterrel feljebb hatalmas zászlórúd is, rajta nem lobog semmi, csak egy cafatokra amortizálódott zászlódarab lóg, melyre már fütyül a szél is. Kis növénysor van elültetve az út/ösvény mellé, egy-egy táblácskával alattuk, hogy melyik mit szimbolizál. Így magányosan szép ez a hely, örülök, hogy megnéztem, ugyanitt nagy tömegben már nem lennék annyira boldog.
Fényképek (16)
Még több kép (6 db)