A turistacsalogató, hatalmas teraszos épület 2006-ban nyílt meg a főút mellett Miskolctapolcán, és aki az igazi házias ízekre vágyik, annak biztosan nem fog csalódást okozni a Balajti cukrászda. Helyben készült friss sütemények, limonádék, forró csokoládék és a régi családi receptúra alapján készült főzött és friss gyümölcsből készült fagylaltok várják a látogatókat egész évben, a hét minden napján.
Miskolctapolcáról Miskolc-Egyetemváros felé vezető út mellett közvetlenül található ez a családi vállalkozásban üzemeltetett cukrászda. Parkolási lehetőség közvetlenül az épület előtt. A beltér és a terasz is szépen kialakított, rendezett. Bent jó pár asztalnál lehet helyben fogyasztani.
A rendelésfelvétel és a fizetés a pultnál történik, de az elkészült kávét és sütit kihozták az asztalhoz. Kedves, udvarias személyzet. Hagyományos, ismert süteményeket készítenek a megszokott küllemben, újhullámos kilengéseket nem tapasztaltam. Egyik kedvencemet, a Rákóczi túróst kértem ezúttal is. A sütemények pesti szemmel olcsónak mondhatóak, ez 330 Ft-ba került, a többi sütemény, tortaszelet is a 300-450 Ft közötti tartományba volt beárazva. A sütemény friss volt, jó állagú, de átlagos minőségű, és számomra édesebb a kelleténél. Hagyományos, olasz pörkölésű Manuel márkájú kávét főznek, egy cappuccino 400 Ft-ba került. Amit ebből az alapanyagból ki lehetett hozni, az itt megtörtént. Nem egy prémium kategóriás kávéról van szó. 9 féle ízesített forró csokit készítenek (650 Ft), valamint a Mix Tea változatos ízű gyümölcsteáit. Nem kiemelkedő, de korrekt hely, 4 pontra taksálom összességében.
Miskolctapolcan a fouton, ez az egyetlen cukraszda. Igy sok valasztasunk nem volt,hogy hol igyunk egy kavet. Mivel kivulrol jol nez ki a cukraszda, a terasza pedig napos, igy sokan betevednek oda. Pedig egy atlag alatti cukraszda, sutemenynek elegge vacak ize volt, a capuccino-t a holgy nem tudta elkesziteni, igy tejes kave lett belole.
De ami leginkabb zavart, a felszolgalok udvariatlansaga. Nem ertem, hogy hogy tud mukodni, fennmaradni egy vendeglato egyseg, ha udvariatlanok a vendeggel, es a sutemenyei is kiabranditoak.
Jól megközelíthető helyen van. Kár, hogy hamarabb nem olvastam el a véleményeket. Kidobott pénznek titulálom, amikért sütit vásároltam. Itt olvastam (utólag), hogy száraz a répatorta és tényleg. Pedig azt általában jól el szokták készíteni több helyen is. Finom almás süti, ami kemény és nem finom.
A barátnőimmel ültünk be sütizni. A sütivel, amit választottunk nem volt gond. A kiszolgálással annál inkább. Harsány kiszolgálónő, aki kolléganőjét a fülünk hallatára leteremtette, hogy miért minket szolgál ki és ne egy másik vendéget. Igénytelen, piszkos, szakadt ruhában álltak a pultban.
Távozáskor még vásároltunk elvitelre néhány szelet sütit, de az pultos "kisasszonynak" fontosabb volt az egyik asztalnál ülő kolléganője, aki éppen fennhangon olvasott fel egy cikket. Megjegyzem, rajtuk kívül még más vendégek is ültek a bent a cukrászdában. Annnyira sietett a kiszolgálónő a kolléganőjéhez az
Kirándulásként ellátogatunk a curászdába. . Már régebben is voltunk,de most csalódást okozott. Szombat- 1o óra,még ugy látszik korai a vendéglátáshoz. . . A reklám táblán kirva- házas limonádé. . Még nincs-volt a válasz. . . A répa torta - száraz volt. . A fagylalt 300 forint, ami igen sok, lehet hogy a helyet kell megfizetni. . . A sütemények - árai aráynlag megfelelőek. .
Kívülről csalogató hely ám a kiszolgálás kufejezetten kellemetlen, udvariatlan. A felszolgáló a pultból ordibálva beszél a bennfentes vendéggel. Külföldi vendég szavát nem érti, nulla mosoly és amikor segítek neki meg se köszöni. Mindehhez szép, ám nem túl finom sütik. Ja a kávé finom volt de kb. ennyi. Valaha jó hely lehetett.
Miskolctapolcán töltöttem a párommal hat napot ,és elbuszoztunk a miskolci Balajti Cukrászdába. Meglepődtünk,mert az interneten nem nagyon jó minősítést adtak ennek a cukrászdának. Kellemeset csalódtunk,mert a választék hatalmas,a fagyi nagyon finom,a torta egyenesen isteni,a kiszolgálás pedig nagyon kedves volt. Mi szívesen visszamegyünk,ha lesz rá megint lehetőségünk!
Ismerőseim óvva intettek attól, hogy bemenjünk a Balajti cukrászdába. De mi bizakodtunk, hátha rosszul gondolták. Bementünk. Külsőre szimpatikusnak tűnt. Feltűnt, hogy a középkorú eladónak a mutató és középső újján igénytelen 1+es és kettes tetova szám volt. Kértünk két süteményt. Az én tányéromra mást kezdett tenni, mint amit kértem.
Szóltam. Ettől csapkodni kezdett. Lehet, hogy itt a gond? Leültünk, és nekiláttunk. A sütemény kb 4 napos lehetett. A piskóta rész annyira száraz volt, hogy a villa hosszú szélével el se tudtam vágni. A hegyevel kellett szétforgácsolnom. Az íze olyan volt, hogy ha az anyósom ilyet készítene, az apósom azt mondaná, hogy erre ne pazarolja az amyagot. Egyszóval a minőség, szint alatti volt. Azt mondják, minden rosszban van valami jó. Érdemes a szomszédban cukrászdát nyitni. Az elfuserált sütemény is kétszer olyan finom lenne, mint a balajtiban.
Kisfiam Szülinapjára Vettünk itt egy egy torta Szeletet. Répa torta és zaher torta volt a választásunk. A répa torta kicsit száraz volt ettünk már finomabbat is . Laktóz és Glutén érzékenyeknek egy fajta választék volt Ezért ettem a Zaher tortát. a Cukrászda fél11kor nyit ezért senki ne mennyen hamarabb .
nyitáskor kapkodás ki rakodás jellemző náluk. Voltunk már jobb helyen de összeségében egy szelet sütire azért nem rossz kis hely .